Actualitate

PROGRAMELE RABLA, START ÎNSCRIERI

S-a dat startul înscrierilor în programele auto Rabla Clasic și Rabla Plus. Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați pentru a se înscrie în cadrul celor două programe auto, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în programele Rabla. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2023 este de 560 de milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus, bugetul este de 780 de milioane de lei.

Programul de stimulare a înoirii Parcului Auto național a ajuns la a 19-a ediție. Rabla Clasic este unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale. De asemenea, este al 8-lea an în care sunt acordate subvenții pentru achiziționarea de autovehicule electrice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2023 este de 560 de milioane de lei, iar pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 780 de milioane de lei.
Programele se vor desfășura în două etape, în limita sumelor alocate. Prima etapa este organizată în perioada 24 martie – 30 iunie. La Rabla Clasic, persoanele juridice au alocată suma de 130 de milioane de lei, persoanele fizice 235 de milioane de lei, iar UAT-urile și instituțiile publice, 27 de milioane de lei.
La Rabla Plus, persoanele juridice beneficiază de un buget de 200 de milioane de lei, persoanele fizice 300 de milioane de lei, iar UAT-urile și instituțiile publice, 46 de milioane de lei.
Administrația Fondului pentru Mediu precizează că în ediția de anul acesta, programele vin cu o serie de modificări. Astfel, în ceea ce privește Programul Rabla Clasic, prima de casare a fost majorată la 7.000 de lei, respectiv 10.000 de lei în cazul predării a două autovehicule uzate.
Valabilitatea notei de înscriere, atât în cadrul Programului Rabla Clasic, cât și în cadrul Programului Rabla Plus este de 120 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autovehiculului nou.
De asemenea, trebuie să știți că utilizatorii care au conturile deja create și au fost folosite pentru înscrierea în cadrul programelor Administrației Fondului pentru Mediu, rămân valabile și pot fi utilizate în cadrul celor două programe.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button