Actualitate

Se depun cererile de plată

Vești bune pentru fermieri. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a demarat Campania de primire a Cererilor de Plată pentru anul 2023. Conform APIA, fermierii vor putea depune cererea de plată, în perioada 01 martie – 15 mai, fără a se prezenta la Centrele APIA, prin accesarea unei aplicații disponibile pe internet.

Potrivit reprezentanților APIA, se va completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol a terenului şi să permită primăriei să transmită la APIA adeverinţele privind utilizarea terenului conform înscrierii în Registrul Agricol.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii de plată şi, de asemenea, trebuie să fie valabile la data depunerii Cererii.

Fermierii care sunt deja beneficiari APIA îşi vor actualiza la completarea Cererii doar datele ce au suferit modificări faţă de anul anterior. În acest fel, se reduce timpul de completare a cererii, iar probabilitatea de a introduce date greşite este mai mică, adaugă sursa.

Odată cu demararea acestei campanii, fermierii vor putea beneficia de sprijin financiar prin măsuri aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, în conformitate cu Planul Strategic, sprijin finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la Bugetul Naţional.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button