Educație/Cultura

“Suburbia”, cu, despre și pentru tineri, la Teatrul “Căluțul de mare”

Invitație în universul tinerei generații! Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” pune în scenă de la ora 18.00, spectacolul “Suburbia”, ce prezintă cu mult umor, mascat în același timp, de o imensă tristețe, lumea unui grup de tineri, dintr-o suburbie americană, care încearcă să înțeleagă cine sunt și ce ar putea face cu viața lor. Regia artistică și light design-ul îi aparțin regizorului Aurel Palade, iar spectacolul este interzis persoanelor sub 14 ani.

„Suburbia”, este un spectacol despre un univers unde predomină umorul amar, izolarea și debusolarea generală, iar tinerii adulți par să fie subjugați de ideea expusă, la un moment dat, de unul dintre personaje: „Tot ce vreau eu este să fac ceva care să zguduie lumea; dacă nu pot asta – atunci mai bine nu fac nimic.” Regia artistică și light design-ul acestui spectacol îi aparțin regizorului Aurel Palade.

“Este un spectacol pe un text pe care l-am ales special pentru segmental de public tânăr, întrucât vorbește despre ei, despre lumea lor, despre debusolări, despre împliniri, despre vise, despre ratare. Este un spectacol în care fiecare dintre tinerii care vor veni la acest spectacol se vor regăsi o parte din propria lor realitate.”, a declarat AUREL PALADE, director teatrul pentru copii “Căluțul de mare” 

Ne aflăm așadar într-un univers cinic în care visul american sau mai degrabă, visele în general, par să se transforme într-un coșmar fără de sfârșit. Textul piesei îi aparține dramaturgului, nuvelistului și actorului de origine armeano-americană, Eric Bogosian. Scenografia este realizată de Elena Cozlovschi, secondată ca asistent de scenografie de Andreea Burlacu. Alice Safta semnează asistența de regie, mișcarea scenică și coregrafia. Compoziția și ilustrația muzicală îi aparțin lui Erin Dăneț. Spectacolul este interzis persoanelor sub 14 ani. Distribuția este alcătuită din actorii Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur, Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Florin Aioane, Loredana Adăscăliței, Emanuel Cristoiu, Inga Marcu și Dan Cojocaru.

“Actorii fac întradevăr un altfel de muncă, o altă abordare a unor personaje foarte reale, sunt personaje cehoviene, o lume care aparent nu face nimic și vorbesc despre propriile lor realizări, o lume a plictiselii, o lume a depresiei, dar o depresie tratată cu foarte mult umor și care are un final cu totul neașteptat.”, a declarat AUREL PALADE, director teatrul pentru copii “Căluțul de mare” 

Spectacolul va fi avea loc începând cu ora 18.00, pe scena teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de mare”, iar prețul unui bilet este de 15 lei.

Related Articles

Back to top button