Social/Economic

Mai multe trenuri spre mare de 1 Mai

Mai este foarte puțin până la minivacanța de 1 Mai, iar autoritățile deja s-au pregătit. Pentru a evita supraaglomerarea, CFR Călători suplimentează numărul trenurilor care se îndreaptă spre litoral. Astfel, în perioada 27 aprilie – 2 mai, oamenii vor putea călători direct cu trenul către mare din oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea sau Timişoara. De altfel, în minivacanţă vor exista şi rute rapide de doar două ore din Bucureşti către Constanţa.

Cu prilejul minivacanței de 1 Mai care prin tradiție este petrecută la malul mării, CFR Călători va asigura în perioada 27 aprilie – 2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.  De asemenea, călătorii din regiunile țării au la dispoziție și o serie de conexiuni rapide din Capitală, pe fondul existenței unui mers de tren cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța.

Compania va suplimenta în aceeași perioadă și trenurile pe cele mai solicitate rute, în funcție de disponibitățile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit și cușetă, pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță, securitate și confort spre destinațiile de vacanță.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea astfel adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători vă recomandă să vă procuraţi din timp legitimaţiile de călătorie și să utilizați toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, online de pe www.cfrcalatori.ro; din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”, de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări și agenții de turism.

Nu trebuie omise nici reducerile de care călătorii pot beneficia în funcţie de categoria în care se încadrează, precum pensionari sau studenţi. Conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. De asemenea, cei care cumpără biletele online au parte de o altă reducere de 10%.

Related Articles

Back to top button