Actualitate

Mii de metri de plase și sute de kilograme de pește, confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat în acest weekend, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Cu această ocazie, au întocmit 3 dosare penale și au descoperit și ridicat peste 1.000 de metri de plase, unelte de pescuit și 120 de kilograme de pește.

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au descoperit în lacul Sinoe aproximativ 825 de metri de plasă mono-filament cu o captură de 110 kilograme de pește din specia caras. Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat controlul asupra unui atelaj hipo, în care se aflau două persoane. La vederea echipajului de poliție, aceștia au aruncat o înșiruire de plase cu captură de pește. Ulterior, oamenii legi au constatat faptul că lungimea totală a plaselor tip setcă este de 300 de metri, iar cantitatea de pește, de 14 kilograme, a fost predată unei societăți comerciale de profil.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au descoperit pe un canal ce are legătură cu fluviul Dunărea, în zona kilometrului fluvial 290, două unelte de pescuit tip vintir și 150 de metri de plase de pescuirt tip nailon cu captură de pește. Uneltele de pescuit și plasele, în valoare de 4.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar peștele, în cantitate totală de 6 kg, diferite specii, în stare vie, a fost redat mediului natural.

În toate aceste situații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.

 

Related Articles

Back to top button