Social/Economic

Pronosticuri pentru sezonul estival 2023

Peste 75.000 turiști sunt asteptați pe Litoralul românesc în weekendul de deschidere de Sezon pe Litoralul Romaânesc !

Corina MARTIN, Patronat RESTO Constanta și Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România :“Asteptăm peste 75.000 de turisti pe Litoral in weekendul de 1 Mai, datoritaă evenimentelor ce se organizează mai ales in Costinești si Mamaia. Pe primul loc ca număr de turiști prezenți la un eveniment se va plasa “BEACH, PLEASE”, Festivalul ce va atrage in Costinesti peste 50.000 participanti, potrivit organizatorilor . Un intreg Comandament de organizare si sigurantă este deja pregatit, iar operatorii de cazare si masa au intreaga capacitate de cazare ocupată , la cele mai mari tarife de cazare de pe Litoral, raportat la categoria 3*.

MAMAIA va atrage, conform estimarilor noastre, peste 30.000 turisti, avand in vedere ca sunt anuntate multe Festivaluri si evenimente diverse – pe plaje si in Cluburi .  

Editia cu nr 30 SUNWAVES continua să atragă un număr foarte mare de vizitatori străini si romaâni – sunt vândute peste 10.000 de bilete caătre turiști ce vin din Europa de Vest, pe primele locuri fiind Marea Britanie, Germania si Italia, dar si turiștii romani, desigur .

GRILL FEST, cea mai nouă experiență de barbecue și muzică din România dar si FESTIVAL du BONHEUR  oferta o reteta de mare success – gastronomie savuroasa, spectacole culinare si muzica, cu artisti de renume, anuntati deja, pe plajele din Constanta si Mamaia .

VAMA VECHE  se va plasa pe locul al treilea in topul destinațiilor, cu o medie de 7000 -8000 de turiști.

Marinel ILIE, Vicepreședinte Asociația Patronală COSTINEȘTI : “Surpriza anului trecut in weekendul de 1 Mai, revine intr-un format grandios in acest an. Suntem pregătiti și am anuntțat un lineup al celor mai celebri și fresh artiști internaționali, care abia așteaptă să urce pe cea mai mare scenă dedicată culturii urbane din Europa de Est. Toți sunt la prima venire în România, așa că plănuim să le arătăm de ce Beach, Please! este un adevărat fenomen!”

George LICĂ, Presedinte Patronatul EFORIA TURISTICA:“Peste 3000 de turisti sunt așteptati in Eforii, pentru acest weekend, unde, deși nu avem mari evenimente, oferim tarifele cele mai scazute, servicii corecte, plaje care nu sunt inca extinse pe toate suprafețele, liniste si confort ,mai ales pentru familiile cu copii si oferte pentru bugete de vacanță diferite.”

Tarifele de cazare pentru weekendul de 1 Mai, pe un pachet de 2 nopti, la o locație medie, de categoria 3*, pornesc de la :

350 Ron/persoana in Costinesti, pana la 520 Ron/pers in hoteluri de 4*

180 Ron/persoana in Venus, pana la 900 Ron la Hoteluri de 4* All Inclusive

175 Ron/persoana in Mamaia, pana la 2400 Ron in Hoteluri de 5*

150 Ron/persoana in Eforie, pana la 1300 Ron in Hoteluri de 4*, cu demipensiune

Pentru prima oară, tarifele medii sunt cele mai mari in Costinești, urmate de cele din Venus și abia pe locul al treilea urmează Mamaia.

EVENIMENTE :

BEACH, PLEASE – 27 Aprilie – 01 Mai, COSTINESTI

4 zile si 4 nopti incendiare la Costinesti, cu un Lineup al celor mai celebri și fresh artiști internaționali, care abia așteaptă să urce pe cea mai mare scenă dedicată culturii urbane din Europa de Est! Peste 50.000 participanți care au achizitionat bilete!

SUNWAVES MAMAIA – 27 Aprilie – 03 Mai , Plaja Blue Beach Mamaia

Peste 10.000 de turiști străini vin în România pentru Editia cu Numarul 30 a festivalului de muzică electronică Sunwaves. De 16 ani, litoralul românesc devine epicentrul muzicii electronice mondiale. Festivalul SUNWAVES s-a remarcat prin autenticitate și un program non-stop, ajungând la cea de-a treizecea ediție la sfârșitul lunii Aprilie

Peste 85% din abonamentele vândute până acum sunt către publicul din străinătate, cea mai mai mare pondere având turiștii din Regatul Unit, cu peste 3000 de bilete cumpărate. Aceștia sunt urmați de turiștii italieni cu 1500 de bilete, francezi cu 1000 de bilete, spanioli și germani cu câte 600 de bilete, americani cu peste 300 de bilete, dar și turiști din UAE, Canada, Columbia, Grecia, Olanda, Polonia, Suedia, Turcia, Arabia Saudită, Israel și multe alte țări. Conceptul festivalului, orarul, design-ul specific și muzica sunt preferate de turiștii din afara țării ce călătoresc în România pentru a participa la festivalul SUNWAVES. Aceștia au ocupat deja o bună parte din hotelurile și apartamentele în regim hotelier din zona festivalului. Pe plaja Blue Beach se construiesc 4 scene ce vor găzdui aproape 100 de artiști internaționali și români ce vor mixa începând din 27 Aprilie fără oprire până în data de 3 Mai 2023. SUNWAVES începe la ora 22:00 în data de 27 Aprilie, continuând non-stop până în ziua de 3 Mai. Printre artiștii invitați de numără nume internaționale precum Marco Carola, Loco Dice, Jamie Jones, Ricardo Villalobos, Luciano, iar România este reprezentată de DJs precum ARPIAR, Dan Andrei, Priku, Arapu, Mahony, Gescu, Cezar și mulți alții. Cea de-a treizecea ediție românească este precedată de înca două ediții internaționale, în Zanzibar (2021) și UAE (2023). Festivalul SUNWAVES are un public fidel internațional ce susține brandul românesc atât în țară cât și în afara ei

FESTIVAL DU BONHEUR pour le gourmands – 27 Aprilie – 01 Mai – Plaja Enigma,  Mamaia

Gatronomie savuroasa si Muzica – Reteta de Succes!  Intrarea este libera!

Healthy Bar / Arkadas by Caravana Gust/ Atipic TM Caffee / Bavarezul XXL by Batranu Sas Burger Van / Burger Van / Camionetta/ Candy Truck/ Chicken Mafia/ Clatite de Poveste / Chinatown Foodtruck/ Cubano / Drunken Squid/ El Jefe / Famous Waffles / Fane Curcanul /  Fries Before Guys/ Furgoneta Streetfood / Gourmet Street Food / La nu stiu cine / Lazy Duck /  Mexican Buziness/ Miss Baker/ Mnom Mnom / Mr Cannoli /  Pasta Van/ Plescavita Van /  Rozmarin / Smokin’ Pig / Synergia /  Thaice cream /  Umami / Van Fruct Bar /  Vagabundos / Yoyo Burgers .

Muzica buna, oferta variata de bauturi , activitati interactive,  zone de relaxare si de luat masa., locuri de joaca special amenajate

GRILL FEST, cea mai nouă experiență de barbecue și muzică din România – 29 Aprilie – 01 Mai , Plaja REYNA, Constanta

Cei mai cunoscuți chefi, cele mai relevante branduri din industria cărnii și artiști de top din industria muzicală – destinat iubitorilor de barbecue, dar si de muzica – Intrarea Libera!

Organizat de CarnexpoGrill si sustinut de KISS FM – prezenti Spike și DJ Project , Carla’s Dreams, Manuel Riva și Partydul Kiss FM, Smiley și AlbWho

Peste 20 de chefi barbecue – Orlando Zaharia, Iulian Olaru, Chef Manole, Alin Barabancea, Goran Milosevici, Mao, Smokereală, D’ale Porcului, Frăția Ceaunelor.

Activități sportive, kids area, zonă cu accesorii pentru grătar și produse specializate, standuri cu specialități barbecue din peste 50 de țări și peste 70 de tone de carne!

Related Articles

Back to top button