Actualitate

Exercițiul „Eagle Shield 23-1”, la Capu Midia

Militarii francezi din cadrul Grupului de luptă ROU BG (FRA FN) staționat la Cincu execută trageri reale cu lansatoare multilple de rachete și tunuri de artilerie antiaeriană, calibrul 20 mm, asupra unor ținte terestre și aeriene, în cadrul  exercițiului “Eagle Shield 23-1” care se desfășoară în perioada 24-28 aprilie 2023, în Poligonul Capu Midia.

Secvența de astăzi a presupus lovirea cu precizie a unor ținte inamice fictive aflate  la o distanță de circa 15 kilometri de zona în care s-au aflat militarii participanți la exercițiu.

La tragerile de luptă reale sunt prezenți, cu echipe de observare în punctele de comandă, militari americani dislocați la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, militari luxemburghezi și olandezi care au rolul de a evalua, cu sisteme aeriene fără pilot, loviturile la țintă ale militarilor francezi, iar personalul poligonului asigură siguranța, observarea, coordonarea și conducerea activităților.

„Exercițiul desfășurat în poligonul Capu Midia are rolul de a îmbunătăți  interoperabilitatea între aliații prezenți în România. Scopul nostru este să fim mereu pregătiți pentru orice este necesar și am demonstrat că suntem”, a declarat colonelul Arnaud Martin, comandantul Regimentului 1 Rachete Antiaeriene din Franța.

Related Articles

Back to top button