Actualitate

Intervenție de urgență pe lacul Siutghiol! O barcă pescărească s-a scufundat

S-a dat alarma pe lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia, unde o barcă pescărească era scufundată pe jumătate, la aproximativ 200 de metri de mal. Pompierii și scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au ajuns la locul intervenției și, după minute bune, au reușit să aducă barca la mal. Din primele informații, nu au fost găsite victime.

Alarma s-a dat la primele ore ale dimineții. Un apel la 112 anunța că pe lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia, o barcă pescărească s-a scufundat jumătate în apă, la o distanță de aproximativ 200 de metri de mal și nu se știa nimic de posibile victime. De îndată, pompierii au pornit spre locul intervenției, cu mai multe resurse, dar și cu două echipaje de scafandrii. Salvatorii au intrat în apă, pentru a recupera barca și a verifica zona.

După câteva minute, scafandrii au reușit să scoată ambarcațiunea la mal. Din fericire, anunță salvatorii, nu există victime.

“Prin apel unic la 112 am fost anunțați că pe lacul Siutghiol a fost observata o ambarcatiune scufundata. Am alocat mai multe resurse precum o autospeciala de stingere, o descarcerare, doua autospeciale de scafandri un echipal SAJ cu un total de 15 pompieri + aceasta a fost adusa la mal de scafandrii care au constatat ca este vorba despre o ambarcatiune usoara si au tras-o la mal”, a declarat plt. ANAMARIA STOICA, purt de cuv ISU Dobrogea.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Related Articles

Back to top button