Administratie

USR Constanța: Proiect de bugetare participativă la nivelul județului Constanța

După ce, anul trecut, s-a derulat primul program de bugetare participativă la nivelul municipiului, în cadrul căruia constănţenii au decis, în mod direct, unde se duc o parte din banii publici, consilierii județeni USR Constanța au depus un proiect similar ce se va derula la nivel de județ.
„Bugetarea participativă este un instrument extraordinar de transparență decizională. În cadrul proiectului “Tu decizi pentru județul Constanța”, fiecare cetățean sau ONG din județ va avea posibilitatea să depună on-line, în cadrul unei campanii anuale, ideea unui proiect pe care autoritatea județeană îl va analiza și îl va puncta în baza unei proceduri transparente și a voturilor cetățenilor.
Primele proiecte, cel mai bine punctate și care se vor încadra în bugetul anual de 2.000.000 de lei, vor fi puse în implementare, Consiliul Județean Constanța având la dispoziție 24 de luni pentru finalizare.
Este o inițiativă care prinde, în sfârșit, contur și de care județul nostru are nevoie. La acest capitol, Constanța rămăsese în urma altor județe, printre care se numără și Tulcea, care deja sunt la stadiul de implementare a proiectelor votate în cadrul programului.“ a declarat Petre Enciu, vicepreședinte CJ din partea USR

Related Articles

Back to top button