Sport/Life

Antrenamentul eficient – cheia unei vieți profesionale fericite

Dacă dorești să excelezi la locul de muncă, este recomandat să îți faci timp pentru a merge la sală renunțând la orele suplimentare de la birou. Conform unui studiu recent realizat de către Stanford Center on Longevity și Fidelity Investments, începerea unei noi rutine de antrenament poate fi cel mai eficient lucru pe care îl poți face pentru a-ți crește nivelul de motivație și pentru a te bucura de o stare generală de fericire.

Mai mult de 9.000 de angajați au fost intervievati cu scopul de a înțelege modul în care anumite evenimente din viața lor le pot afecta bunăstarea și prosperitatea. Contrar așteptărilor, s-a constatat că cele mai importante schimbări pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți motivația la locul de muncă și starea de sănătate mentală, în general, sunt să începi o rutină de exerciții fizice și să îți gestionezi datoriile financiare.

Dacă încă nu ești convins, uită-te atent la cifrele obținute. În urma începerii unui program de antrenament:

  • 56% dintre participanții la studiu au declarat că se simt mai puțin stresați
  • 71% s-au declarat mai fericiți
  • 38% au afirmat că sunt mai motivați la locul de muncă.

Cu toate că exercițiile fizice au un impact pozitiv, se pare că renunțarea la acestea poate avea consecințe negative. Renunțarea la programul de antrenament a făcut ca 55% dintre participanți să se simtă mai stresați, 69% să fie mai puțin fericiți și 20% să devină mai puțin motivați la locul de muncă.

Dacă nu te interesează să fii considerat un angajat de top, cercetarea prezintă și alte motive solide pentru a avea o activitate fizică regulată, care nu au nicio legătură cu locul tău de muncă. În primul rând, conform studiului, 79% dintre participanți au raportat că începerea unui program de antrenament i-a determinat să adopte o alimentație mai sănătoasă.

În plus, conform studiului, 60% dintre cei care au participat au afirmat că si-au îmbunătățit calitatea somnului. Această constatare este deosebit de importantă având în vedere că majoritatea oamenilor, în special tinerii de astăzi, au nevoie de somn. Studiul a dezvăluit că persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani se plâng cel mai mult de lipsa somnului. Petrecerea unui număr mare de ore la birou poate duce la performanțe mai slabe la locul de muncă, niveluri mai mari de stres, calitate mai scăzută a dietei și o deteriorare generală a stării de sănătate.

Deși este important să facem alegeri bune pentru sănătatea noastră, este important să înțelegem că bunăstarea noastră generală poate fi influențată și de factori externi, cum ar fi locul de muncă sau compania unde lucram. Iar companiile trebuie să înțeleagă că sănătatea și bunăstarea angajaților sunt factori-cheie pentru succesul pe termen lung al oricărui business.

Odată cu intrarea în vigoare a legii deductibilității abonamentelor de fitness, World Class deschide noi oportunități de Corporate Wellness companiilor active în România. Fiecare angajat poate beneficia de servicii de health & fitness în limita a 400 de euro anual.

În cazul în care te simți stresat sau lipsit de inspirație, este important să profiți de beneficiile oferite de compania ta. Programul Healthy Week a fost lansat special pentru cei care isi doresc să adopte un stil de viață activ și sănătos și vor să testeze produsele si serviciile World Class. Alege clasele și antrenorii care se potrivesc cel mai bine cu stilul tău de viață, obiectivele și orarul tău, și bucură-te de cea mai bună experiență de antrenament, alături de instructorii noștri de top. Ai oportunitatea de a experimenta o săptămână de clase de Yoga, Pilates și Stretching, o oră de alergare sau un bootcamp intens, care îți vor schimba perspectiva asupra mișcării și sănătății pe termen lung.

De asemenea, ți-am pregătit și alte beneficii, cum ar fi măsurătorile InBody, sesiunile de inițiere BeHealthy Start, Q & A cu antrenorii personali și seminariile de nutriție. Profită de această oportunitate și începe să îți transformi viața prin îmbunătățirea sănătății și stării tale fizice și mentale.

Sursa studiu: https://www.livestrong.com/article/1013038-key-happier-work-life-good-sweat-sesh/

Related Articles

Back to top button