Actualitate

Turiști evacuați din hotel după ce s-a declanșat alarma de incendiu

S-a dat alarma noaptea trecută în stațiunea Mamaia, după ce s-a declanșat alarma de incendiu de la un hotel situat chiar pe faleză. Zeci de turiști printre care și copii au fost evacuați de pompierii trimiși la fata locului. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar militarii nu exclud varianta ca cineva să fi fumat în cameră, iar alarma să se fi declanșat ulterior.

Faleza din stațiunea Mamaia s-a umplut de echipaje ale pompierilor sosite la apelul de urgență al angajaților unui hotel, alertați de alarma de incendiu care s-a declanșat în miez de noapte.  Militarii ISU au ajuns la intervenție cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autospecială SMURD precum și autospeciale de transport victime multiple. 27 de persoane dintre care 22 de adulți și 5 copii care erau cazați în unitatea hotelieră au fost evacuate de către pompieri.

“Au fost verificate ulterior toate camerele hotelului și nu a fost găsită sursă de foc. Nu au fost personae care să necesite îngrijiri sau transport la spital.”, a declarat RĂZVAN PARCONIE, purtător de cuvânt ISU Dobrogea 

Odată finalizate verificările, turistii s-au întors în apartamente. La lumina zilei, pompierii, împreună cu proprietarii hotelului vor verifica din nou unitatea pentru a afla cauza care a dus la declanșarea alarmei. Nu este exclus ca cineva sa fi fumat în camera, iar senzorul sa fi detectat fumul iar ulterior sa se fi declanșat și alarma. Hotelul are un număr de 21 de camere și în toate erau cazați turiști.

Related Articles

Back to top button