Educație/Cultura

Start înscrieri la clasa pregătitoare! Ce trebuie să știe părinții

În atenția părinților! Se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare. De miercuri, 3 mai, și până pe 18 mai, se pot completa cererile-tip de înscriere și se pot depune sau transmite online unităților de învățământ de care aparțin cu domiciliul. Pe 31 mai se vor afișa, în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar, candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere. În județul Constanța, potrivit Inspectoratului Școlar, sunt disponibile, peste 7.300 de locuri.

De miercuri, 3 mai, se dă startul înscrierilor în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024. Vorbim despre prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, care se va desfășura până pe data de 18 mai. Părinții pot completa cererile-tip de înscriere și le pot depune sau transmite online unităților de învățământ de care aparțin cu domiciliul. Pe 31 mai se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere. În învățământul primar trebuie înscriși toți copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2023, inclusiv.

De asemenea, pot depune cerere de înscriere și părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023, în baza unei recomandări eliberate de grădiniţa pe care acesta a frecventat-o.

Părintele poate opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie, cea mai apropiată de domiciliu, situație în care copilul este automat înscris, în baza validării cererii de înscriere, sau pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie, situație în care copilul va fi înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

La nivelul județului Constanța sunt disponibile, conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, în total, 7.310 locuri, 88 de locuri la învățământul step by step, 6.534 de locuri la învățământul tradițional, 36 locuri la învățământ în limba engleză (privat), 257 locuri la învățământ privat în limba română, 360 locuri la simultan în unități din mediul rural, 33 locuri în învățământul special și două locuri în învățământ special simultan.

A doua etapă de înscriere se va desfășura în perioada 6-12 iunie pentru copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Related Articles

Back to top button