Actualitate

Bilanțul activităților jandarmilor constănțeni la festivaluri

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au fost la datorie în stațiunile Mamaia și Costinești, pe timpul defășurării celor două festivaluri de amploare unde peste 85.000 de persoane s-au putut bucura de muzică și atmosferă în siguranță.
Prin măsurile active de verificare adoptate, au fost oprite din a participa la evenimente un număr de 143 de persoane asupra cărora au fost depistate substanțe care prezentau suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise. Celor 143 de persoane depistate, le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere si consum de substante psihotrope, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, urmare a celor depistate pe timpul desfășurării festivalurilor, efective din cadrul structurii de acțiuni speciale a Grupării Mobile au asigurat protecția procurorilor D.I.I.C.O.T. Constanța și a lucrătorilor B.C.C.O. Constanța pe timpul puneri în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară. Totodată, alături de colegii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii Grupării Mobile au participat la constatarea unui număr de 5 fapte de natură penală pentru violență domestică, deținere de substanțe interzise și înșelăciune cu brățări de acces la festivalul desfășurat în Costinești.
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, jandarmii menționează că au fost aplicate 12 sancțiuni în valoare de 12.500 ron și 1 avertisment persoanelor care au încălcat normele de conviețuire socială.

Related Articles

Back to top button