Administratie

De la 1 iunie, în stațiunea Mamaia se va plăti taxa pentru Zona 0

Constănțenii, dar și turiștii trebuie să știe că de la 1 iunie, în mare parte din stațiunea Mamaia se va plăti tariful de parcare pentru Zona 0, inclusiv în week-end. Astfel, parcarea se va plăti în zilele de luni până duminică inclusiv, de la ora 8.00 până la 20.00. Pentru toate zonele, parcarea este gratuită în primele 30 de minute.

Conform deciziei Consiliului Local Constanța, tariful de parcare este diferit în funcție de zona din Mamaia. Stațiunea a fost împărțită în trei zone, respectiv: Zona o, Zona 1 și Zona 2.

“În perioada 1 iunie – 31 august la patru locații din stațiunea Mamaia se vor aplica tarifele pentru zona 0 de parcare. Acestea sunt următoarele: parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2, zona cuprinsă între Castel Regina Maria și hotel Iaki, zona Pasarela hotel Rex, zona nord Summerland. În celelalte, conform HCL 548/2022 se aplică tariful zonei 2. Plata se poate efectua prin SMS, prin aplcația Constanta parking sau direct la parcometrele stradale.” a declarat LUMINIȚA LARE, purtător de cuvânt Primăria Constanța 

Parcometrele stradale permit plata parcării în mod direct, fiind acceptate mai multe modalități de plată: bancnote, monede și card bancar contactless. În situația apariției unei defecțiuni la o modalitate de plată, celelalte modalități funcționează în parametri normali, fără a bloca sistemul. Configurarea modalității de plată a parcometrelor se realizează după introducerea numărului de înmatriculare. Este bine de știut că automatele nu dau rest. Automatelele electronice de plată a parcarii funcționează în regim autonom, cu energie solară: acumulatorii reîncărcabili permit funcționarea independentă 24 de ore din 24. Echipamentele sunt situate în zona Pescărie, zona Aqua Magic, zona Hotel Aurora, Promenada 1 – zona Restaurant Azur, Promenada 1 – zona Hotel Golden Palace/Sulina, Promenada 1 – zona Hotel Ovidiu, zona Hotel Hefaistos / Melody, zona Belagio/Cazino, zona Cazino Hotel Scapino Junior, Promenada 2 – zona Castel, Promenada 2 – zona Hotel Tomis, zona Pasarela Hotel Rex, prevăzut cu modul de detecție a gradului de poluare.

În Zona 0, există posibilitatea achiziționării unui abonament valabil o zi întreagă la prețul de 30 de lei, sau a unui abonament de șapte zile care poate fi utilizat atât în Zona 0, cât și în Zona 1, la prețul de 100 de lei.

Pentru toate zonele, primele 30 de minute de parcare sunt gratuite.

Consiliul Constanța a decis să ofere gratuitate pe timpul nopții, între orele 20.00-08.00, în Zonele 1 și 2 pe tot parcursul anului, iar în Zona 0 gratuitatea se aplică în perioada 1 septembrie-31 mai. Tarifele de plată a parcării vor fi indicate pe panourile informative amplasate în zonele de parcare.

În perioada de extrasezon, în stațiunea Mamaia se plătește, peste tot, tariful pentru Zona 2, în week-end și în zilele legale de sărbătoare nepercepându-se costuri.

Related Articles

Back to top button