Actualitate

Marius Horia Țuțuianu: „Îi sunt recunoscător ministrului Sorin Grindeanu pentru toate investițiile din județul Constanța”

Prima reunire a Comitetului de Monitorizare a Programului Transport 2021- 2027 a avut loc astăzi la Constanța.
„Mă bucur să fiu alături de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, căruia îi sunt recunoscător pentru toate investițiile din județul Constanța, în special, pentru ultimele două mari investiții prin POIM, în Portul Constanța”, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul Marius Horia Țuțuianu.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost prezent la Constanța, unde a susținut o conferință de presă și a semnat proiecte importante pentru dezvoltarea județului Constanța. 0,75 milioane euro au fost alocați pentru amenajarea parcării Port Zona SUD, un obiectiv care va crește capacitatea infrastructurii rutiere a Portului Constanța.
„Asta înseamnă economie de timp la transportul mărfurilor, în special al celor perisabile, reducerea congestiilor pe rețeaua rutieră din incinta portului și pe drumurile de acces în port, facilitând accesul către cheu sau către zonele de încărcare-descărcare si de depozitare temporară a mărfurilor”, a precizat Marius Horia Țuțuianu.
Parcarea va fi amenajată pe o suprafață de peste 7.735 mp și va oferi 14 locuri de parcare pentru autovehicule articulate și 32 locuri de parcare pentru autocamioane. Alte 3,26 milioane de euro au fost alocate pentru amenajarea drumului și a parcării din zona cheu fluvio-maritim Port Constanța.
„Ce obținem odată cu amenajarea acestui drum? Economie de timp la transportul mărfurilor și decongestionarea rețelei rutiere portuare. Drumul va avea o lungime de 2.237 ml, 2 benzi de circulație, cu o bandă pe sens. Parcarea pentru vehiculele de marfă va fi amenajată pe o suprafață de 14.000 mp și va oferi aproximativ 75 locuri”, a mai scris Marius Horia Țuțuianu.
Ambele investiții au ca termen de finalizare acest an.

Related Articles

Back to top button