Actualitate

Trenul prezidențial, vizită la Constanța

Apariție surpriză în Gara Constanța! Pe peronul gării de la malul mării a staționat trenul prezidențial. Garnitura a adus de la București membrii Comisiei Europene pe probleme de transport. Aceștia, împreună cu Sorin Grindeanu și alți oficiali s-au reunit în stațiunea Mamaia, la primul Comitet de Monitorizare a Programului de Transport.

Cu o întârziere de aproape 15 minute, trenul prezidențial a ajuns în Gara Constanța. În vagoanele trenului s-au aflat oficiali europeni, dar și reprezentanți ai Companiei Naționale Căile Ferate Romane precum și ai instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.

Trenul este compus din 17 vagoane, iar 15 dintre ele sunt speciale, dotate cu dormitoare, sufragerie, și de asemenea are un vagon bucătărie. Există în interior un restaurant, o sală de conferințe, dar și un vagon în care se află două motoare Rolls-Royce pentru alimentarea celorlalte vagoane. Garnitura de tren a fost tractată de una dintre cele mai bune locomotive aparținând CFR Călători. Vagoanele au aer condiționat deși au fost construite în perioada comunistă când oamenii de rând nu visau la așa condiții.

“Am venit cu soția mea care și-a dorit foarte multă să vadă Marea Neagră. Despre tren pot spune că m-a impresionat infrastructura lui, este silențios. Ne-a adus aici de la București, și ne va duce înapoi în capitală într-o singură zi. Am fost extrem de entuziasmați să venim cu acest tren tocmai datorită oamenilor cu care am călătorit. Niște persoane foarte elegante care păreau că vin aici la Constanța cu treburi extrem de serioase.”, a declarat unul dintre călători.

Cu acest tren s-au plimbat Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu și Traian Băsescu.

Related Articles

Back to top button