Actualitate

Pescuitul cu unelte neautorizate, una dintre faptele sancționate de jandarmii tulceni în weekend

În acest weekend, jandarmii tulceni au desfășurat mai multe activități în rândul pescarilor.
Astfel, jandarmii tulceni din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, au observat 3 persoane care pescuiau în zona plajei Lacului Ciuperca din municipiul Tulcea, zonă unde pescuitul nu este permis. La vederea echipajului de jandarmerie, cei 3 bărbați au fugit de la fața locului, însă au fost interceptați la scurt timp. În urma controlului efectuat, asupra persoanelor, cu vârste cuprinse între 36 și 55 de ani, au fost găsite 2 unelte de pescuit neautorizate și 6 exemplare de pește din speciile crap și cras. Ulterior, la verificarea autoturismului care aparținea unuia dintre bărbați, s-a mai găsit o unealtă neautorizată. Având în vedere că peștele fusese capturat cu puțin timp în urmă, jandarmii au procedat la eliberarea peștelui în Lacul Ciuperca.
Totodată, în aceeași zi, un alt bărbat, în vârstă de 65 de ani, a fost depistat de jandarmi în timp ce pescuia cu o unealtă neautorizată pe malul Dunării, în municipiul Tulcea. Pentru faptele lor, jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.
În acest sfârșit de săptămână, 3 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment, au fost aplicate pentru pescuitul în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, iar alte 3 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment, au fost aplicate pentru consum de alcool în spațiu public și tulburarea, fără drept, a liniștii locatarilor prin producerea de zgomote.

Related Articles

Back to top button