Educație/Cultura

Festivalul Internațional Multietnic al Păstoritului, ediția XX, la Tulcea

Evenimentul, organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea, va avea loc în perioada 11-15 mai 2023, la Sarighiol de Deal și în municipiul Tulcea.
➡️Organizat de Asociația Culturală Aromână „Dor” din Sarighiol de Deal, festivalul găzduiește artiști din județul Tulcea, dar și din provinciile istorice ale României, ba chiar și din Balcani acolo unde păstoritul a fost și a rămas una dintre ocupațiile importante ale oamenilor.
➡️În cadrul evenimentului, la Sarighiol de Deal va avea loc prezentarea și premierea lucrărilor înscrise la concursului național de creație literară, desen și fotografie, ediția a XI-a „Tradiții și obiceiuri de păstorit“. De asemenea, va fi organizată o expoziție gastronomică cu preparate specifice zonei.
❗️Pe scenele din Sarighiol de Deal și municipiul Tulcea vor urca ansambluri din județul Tulcea, printre care Sarighiol de Deal, Sarichioi, Cerna, Carcaliu, Ceamurlia de Jos, Jurilovca etc, dar și din alte județe, precum Vrancea, Maramureș, Constanța, Brașov, Olt, Bistrița Năsăud, Buzău.
În plus, la festival participă ansambluri din Bulgaria și Macedonia.

Related Articles

Back to top button