Actualitate

Problemele județului Constanța

Coordonatorul PRO România Constanța, Răzvan Filipescu și Corina Crețu, actual europarlamentar, fost Comisar European responsabil de Politica Regională și Fondurile de Coeziune, au susținut o conferință de presă. În cadrul acesteia, au fost dezbătute probleme de interes local, național, dar și aspecte care vizează fondurile europene, teme la zi, proiecte și inițiative la nivelul Parlamentului și Comisiei Europene.

Europarlamentarul Corina Crețu a făcut turul localităților din județul Constanța timp de trei zile. Alaturi de coordonatorul PRO România Constanța, Răzvan Filipescu, europarlamentarul a mers prin localitățile județului Constanța pentru a identifica și pentru a discuta problemele cu care se confruntă comunitățile.

„Am demarat acest tur de forțe de trei zile și am mai luat în vedere și am considerat să-l facem în acest moment pentru că județul nostru joacă un rol extraordinar de important în contextul geo-politic actual. Am început vizita în județul printr-un punct nevralgic, Portul Constanța care, după cum bine știm, de peste un an de zile este supus unei presiuni din punct de vedere al logisticii cauzate și de surplusul de mărfuri tranzitate în și dinspre Ucraina”, a declarat Răzvan Filipescu, coordonator PRO România Constanța.

Săptămâna trecută, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat, la Constanța, 6 contracte de investiții cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare ce se vor derula în județul Constanța. Dintre acestea, două contracte vizează Portul Constanța.

„Este de salutat inițiativa de a face în Portul Constanța 2 parcări, dar trebuie să fim conștienți că, la volumul dublu de mărfuri care s-a derulat prin Portul Constanța în anumite perioade, soluția este un pas mult prea mic, trebuie să facem mult mai mult. Eu unul, cu o experință și pe partea de operare portuară, cred că soluția o reprezintă extinderea capacităților portuare prin realizarea de noi dane și cred că acesta este motivul ca Guvernul României să ceară Comisiei Europene bani pentru dezvoltarea infrastructurii portuare și nu numai și a infrastructurii rutiere”, a afirmat Răzvan Filipescu, coordonator PRO România Constanța.

În aceste trei zile, europarlamentarul Corina Crețu și coordonatorul PRO România Constanța, Răzvan Filipescu, au făcut turul întregului județ. Au vizitat atât zona urbană, dar și zona rurală pentru a identifica problemele și pentru a căuta soluții la acestea.

„Am ținut neapărat, împreună cu Răzvan, pe lângă Constanța și municipiul Mangalia, să facem și zona rurală. Pentru mine este un subiect important. Știu că județul Constanța este cel mai urbanizat județ din țară, dar am o preocupare constantă pentru ridicarea satului și consolidarea satului românesc, mai ales după pandemie. În anul 2016 am semnat 60 de milioane de euro pentru porțiunea Dunăre Marea Neagră Midia Năvodari Poarta Albă care leagă aceasta regiune și facilitează potențialul extraordinar privind transportul fluvial. După cum știți, este foarte importantă infrastructura de toate felurile. O țară, România cel puțin, pentru a deveni cât de cât compatibilă cu necesitățile secolului 21 ar avea nevoie de 3 autostrăzi și Dunărea să fie navigabilă tot anul”, a declarat Corina Crețu, europarlamentar.

Pe lângă zonele urbane și rurale ale județului Constanța, europarlamentarul Corina Crețu și coordonatorul PRO România Constanța, Răzvan Filipescu, vor vizita și municipiul Constanța.

Related Articles

Back to top button