Actualitate

Mai sunt bilete de tratament disponibile în stațiuni

Stațiunile balneoclimaterice de pe litoral și de la munte sunt căutate an de an, de persoanele vârstnice, pentru a beneficia de tratament pentru diverse afecțiuni. Cum din pensie mulți nu-și permit să achite un astfel de sejur, salvarea o reprezintă biletele acordate de Casa Județeană de Pensii. Anul acesta, până în prezent, au fost depuse peste 4.300 de cereri. În acest moment, instituția dispune de un număr de 74 de bilete, cu plecare în data de 22 mai.

Biletele de odihnă și tratament pentru stațiunile balneoclimaterice de pe litoral și de la munte, puse la bătaie an de an de Casa Judeţeană de Pensii Constanţa sunt o gură de oxigen pentru vârstnici. Mulți nu-și permit un astfel de răsfăț din pensia mică, așa că este cerere mare pentru biletele oferite de Casa de Pensii.

“În momentul de față suntem în curs de valorificare a biletelor pentru seria numărul șase, cu data de prezentare în stațiune 22 mai. Pentru aceasta data, ne-au fost repartizate 74 de bilete, vom vedea care anume sunt doritorii, persoanele care doresc să plece, după care vom reveni cu informații în cee ace privește numărul de bilete rămase disponibile”, a declarat KRISTINA MUTIȘ, purtător de cuvânt CJP Constanța 

Anul acesta, până în prezent, au fost depuse 4.368 de cereri.

“Au fost persoane care deja au depus solicitări inclusiv pentru lunile de vară, pentru septembrie, octombrie, noiembrie + ca în fiecare primăvară numărul de bilete este mai redus, solicitările numeroase sunt pentru cele de vară. Printre cele mai căutate stațiuni sunt cele de pe litoral, dar și cele de la munte, în funcție de profilul de tratament”, a declarat KRISTINA MUTIȘ, purtător de cuvânt CJP Constanța 

Printre cele mai căutate stațiuni se numără cele de pe litoral precum Techirghiol sau Mangalia, iar de la munte amintim Vatra Dornei, Covasna, Băile Felix, Băile Herculane, Amara și Sărata Monteoru. Criteriile pentru obţinerea unui bilet într-una din staţiunile balneoclimaterice din ţară au rămas aceleaşi. Drept urmare, cei care nu au primit bilete de tratament în ultimii doi ani vor primi zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu vor mai primi niciun punct. Desigur, la fiecare serie de bătrâni plecați există și gratuități, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap. În ceea ce privește contribuția individuală a unui bilet de tratament, aceasta este de 50% din valoarea totală a pensiei.

Related Articles

Back to top button