Sport/Life

O nouă săptămână plină de evenimente sportive

Este o nouă săptămână plină pentru sportivii CSM Constanța, angrenați în lupta pentru trofee și medalii în competițiile naționale și internaționale. Este luna turneelor de promovare, a turneelor finale, dar și a participărilor în concursuri de top din Europa. 

Baschetbaliștii U17 evoluează în Returul Turneului Semifinal al Campionatului Național, în weekend, la sala CN Aurel Vlaicu din București. Băieții noștri au trei victorii în cele cinci meciuri disputate în Grupa a IV-a. Următoarele partide vor fi: Sâmbătă, 13 Mai, de la ora 20.00, cu CSU ASE București, și Duminică, 14 Mai, de la ora 12.00, cu CSȘ Bacău. Baschetbaliștii U13 participă, în weekend, la Turneul Semifinal 2 de la Piatra Neamț. Băieții noștri vor juca, în Grupa a VI-a, contra echipelor CS Dan Dacian Negru București, Sâmbătă, 13 Mai, și CSU Universitatea de Vest Timișoara, Duminică, 14 Mai.

Baschetbalistele CSM Constanța au evoluat în Turneul 2 al Cupei Federației, la Sala Polivalentă din Alexandria. Fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Valentin Boian, Norbert Kovasch și Alina Șerban au câștigat clar, 96-43 cu Dan Dacian ASE București și s-au impus cu 81-50 cu CSM Alexandria. În primul meci, CSM Alexandria s-a impus, 67-54, cu Dan Dacian ASE București. Constanța va juca în Final 4, pentru trofeu, între 7 și 10 Iunie.

Triatloniștii CSM Constanța sunt angrenați în două competiții săptămâna aceasta. Ilona Ioan va participa la Campionatul Național de Cros Duatlon și Cros Triatlon de la Târgu Mureș, în perioada 12-13 Mai. Carol Popa și Raul Petre vor lua startul la Cupa Europeană de Triatlon Juniori, la Caorle (Italia), în perioada 11-14 Mai. Ambii sportivi vor concura Vineri, 12 Mai: Carol în seria semifinală 2, de la ora 14:30, iar Raul în seria semifinală 4, de la 15:30. Se califică în finală primii 7 din fiecare serie și următorii 2 în ordinea timpilor obținuți. Sportivii noștri sunt însoțiți de antrenorul Cristi Doicescu. Cupa Europeană este criteriu de calificare la Campionatul Mondial.

Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu luptă pentru medalii, în perioada 10-14 Mai, la Câmpulung Muscel. După 0-3 în primul meci din Grupa A, cu SCV Craiova, voleibalistele CSM Constanța le vor întâlni pe CSȘ Buzău, Joi, 11 Mai, de la ora 12.00, și pe CNNT Craiova, Vineri, 12 Mai, de la ora 12.00. Din Grupa B fac parte CS Muscel, CSM București, CSȘ Lugoj și Dinamo București. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale.

Voleibalistele CSM Constanța luptă pentru promovarea în Divizia A1! Fetele antrenate de Florin Voinea și Radu Began vor juca în perioada 12-14 Mai, la Brașov, în Turneul de Promovare, alături de CSM Corona Brașov, CSU Medicina Târgu Mureș și CSU Hygienum Galați. Hai, Constanța!

Handbaliștii CSM Constanța luptă pentru Cupa României Râureni, în Turneul Final 4 din 13-14 Mai, la Sala “Lascăr Pană” din Baia Mare! Băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu vor evolua în Semifinale cu CSU din Suceava, Sâmbătă, 13 Mai, de la ora 15.00. Dacă vor câștiga, vor juca Finala, cu trofeul pe masă, Duminică, 14 Mai, de la 17.30, cu câștigătoarea semifinalei Minaur – CSM București. Finala mică este programată Duminică, de la ora 15.00.

Marian Valentin Tănase va participa Vineri, 12 Mai, la prima ediție a concursului internațional de seniori ISD Athletics Naim Ramzi, la Dubai. Sportivul CSM Constanța va lua startul în proba de 100m, cu obiectivul de a obține un timp cât mai bun, în perspectiva participării la viitoarele competiții importante din acest an.

Sportivii secției de haltere CSM Constanța participă la Cupa României, competiție rezervată seniorilor. Cei 13 sportivi antrenați de Aurel Tătaru luptă pentru medalii în perioada 9-12 Mai, la Bascov.

Juniorii secției de box CSM Constanța luptă pentru medalii la Cupa României U18. Cei cinci sportivi pregătiți de Constantin Mihai urcă în ring la competiția găzduită de Iași, în perioada 8-14 Mai.

Zece sportivi ai secției de judo CSM Constanța, opt băieți și două fete, sunt pregătiți să lupte pentru medalii la Campionatul Național U23. Judoka antrenați de Radu Florin Luca și Gheorghe Lozovanu vor fi pe tatami în 12-13 Mai, la Drobeta Turneu Severin.

Sportivii secției de lupte CSM Constanța participă la Turneu Internațional U17 “Constantin Alexandru & Ioan W.Popovici“ de la București, în perioada 11-14 Mai. Proaspăt medaliați cu aur și argint la Campionatul Balcanic, Marian Valentin Rusu (antrenor Gheorghe Ciupercă) – categoria 48kg și Diana Luminița Voinescu (Cornelius Trucmel și Alina Ivan) – categoria 43kg vor reprezenta clubul nostru în competiție. Hai, Constanța!

 

Related Articles

Back to top button