Educație/Cultura

Recitaluri de primăvară ale cursanților Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, la Muzeul de Artă

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, organizează, la Muzeul de Artă Constanța, sâmbătă, 27 mai 2023, cu începere de la ora 11.00 și, respectiv, 14.00, două recitaluri susținute de cursanții instituției, accesul publicului fiind gratuit.

Dubla manifestare cultural-artistică reprezintă un prilej deosebit pentru cursanții claselor de pian, vioară și canto muzică ușoară de a evolua în fața publicului, valorificându-și astfel talentul și pregătirea sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, Secția Cultural-Educativă. Profesorii coordonatori ai recitalurilor au o pregătire pedagogică și artistică desăvârșită, precum și o vastă experiență profesională, îndrumându-i cu mult tact, pasiune și răbdare pe viitorii artiști.

Programul evenimentelor organizate în data de 27 mai, la Muzeul de Artă Constanța:

 Recital ,,Triluri de primăvară”, interval orar 11:00 – 13:00;
 Profesori coordonatori: Bejenaru Angela – profesor de pian și Codreanu Ioana -profesor de vioară.
 Recital ,,Armonii de primăvară”, interval orar 14:00 – 15:00;
 Profesori coordonatori: Manea Galina – profesor de pian și Ciortan Mihai – profesor de pian și canto muzică ușoară.

Intrarea la recitalurile ,,Triluri de primăvară” și ,,Armonii de primăvară” este liberă.

Învățământul muzical este o parte importantă a educației estetice, stimulând formarea bunului gust, a unei culturi, a simțului critic, gândirii și inteligenței. Pentru dobândirea succeselor la elevi, este esențială relația copil – profesor. De asemenea, la fel de importantă este și încurajarea viitorilor artiști să evolueze pe scenă în mod constant și să participe la diferite evenimente, recitaluri sau concursuri, recompensele primite – aplauzele publicului și premiile obținute -venind ca un stimulent pentru continuarea cu și mai multă dăruire a studiului.

Related Articles

Back to top button