Actualitate

Peste 200 de misiuni executate de pompierii militari constănțeni în ultima săptămână

În perioada 8 – 11 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 221 misiuni, cele mai multe dintre ele –191, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale. În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 10 accidente rutiere soldate cu 13 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulnață, 6 dintre ele fiind ulterior transportate la spital, din păcate una fiind declarată decedată la fața locului.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 15 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

 

Related Articles

Back to top button