Social/Economic

1.000 METRI DE PLASE, CONFISCATE

În cursul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, independent sau în cooperare cu lucrători din cadrul Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură. În urma acestora, au descoperit aproximativ 1.000 de metri de plase fără captură de pește, o ambarcațiune și motorul aferent.

Oamenii legii continuă acțiunile de prevenire și combatere a braconajului piscicol. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au depistat pe Dunăre două persoane care recuperau o plasă de pescuit din apă, fără captură de pește. Plasa din fir textil, în lungime totală de 165 de metri, barca și motorul aferent în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost conduse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector și-au unit forțele cu specialiștii din cadrul Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură și au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Astfel, pe malul Dunării, au descoperit mai multe înșiruiri de plase, fir textil, naylon și mono-filament, în lungime totală de aproximativ 320 de metri, fără captură de pește. Plasele, cu o valoare totală de aproximativ 4.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În acest caz, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări pentru identificarea autorilor.

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, au descoperit la aproximativ 2 kilometri în largul Mării Negre, mai multe plase multi-filament, de aproximativ 450 de metri, folosite pentru capturarea sturionilor. Plasele, cu o valoare de 1.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii desfășoară cercetări pentru identificarea autorilor.

Related Articles

Back to top button