Administratie

AGLOMERAȚIE LA AJOFM CONSTANȚA!

Aglomerație la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța! Zeci de cetățeni ucraineni care trebuie să completeze un formular în baza căruia pot obține bani pentru cazare au format cozi la instituție. Dar acesta nu este singurul motiv. O parte din cei prezenți își caută și un loc de muncă. Și cum instituția a organizat bursa locurilor de muncă la Universitatea Maritimă, atât cetățenii ucraineni cât și șomerii și-au putut schimba perspectiva în carieră, prin prisma celor 1000 de oferte din partea angajatorilor.

Așa a arătat în ultima perioadă intrarea în Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța. Zeci de cetățeni ucraineni au luat cu asalt instituția din două motive. Aceștia trebuie să completeze un formular în baza căruia pot obține bani pentru cazare. De la 1 mai, Guvernul României a schimbat regulile. Acum, familiile beneficiază de 2.000 de lei lunar în primele patru luni de ședere în România, bani care vor fi dați direct refugiaților, nu proprietarilor de locuințe care îi cazează. Întoarcerea acasă e încă departe pentru cetățenii ucraineni care au fugit din calea războiului în România, motiv pentru care unii dintre ei au decis să-și caute un loc de muncă. Iar ocazia a fost bună, căci Agenția Județeană a organizat bursa locurilor de muncă la Universitatea Maritimă, o șansă atât pentru şomeri şi angajatori, cât şi pentru cei care doresc să activeze într-un domeniu nou, să schimbe un pic registrul.

Din păcate, bursa din aceeaşi perioadă a anului trecut nu a fost tocmai un succes. La eveniment au luat parte 300 de persoane, din care 56 au fost angajate pe loc, iar 122 selectate în vederea încadrării.

Related Articles

Back to top button