Actualitate

Anchete în derulare în urma tragediei

Sunt mai multe anchete la Rafinaria Petromidia unde a avut loc un grav accident de muncă. Un muncitor și-a pierdut viața după ce a reușit să își salveze o colegă ce leșinase într-un rezervor, din cauza unor gaze toxice. Compania Rompetrol face o investigație internă și colaborează cu ITM și poliție pentru aflarea cauzelor tragediei.

Accidentul de muncă a avut loc sâmbătă în jurul orei 5 după amiază, la instalația de polipropilenă a Combinatului Petrochimic. La 112 s-a anunțat că doi muncitori cazuseră intr-un bazin cu azot lichid și erau inconștienți. Pompierii s-au mobilizat rapid, la fața locului ajuns peste 30 de salvatori cu mai multe ambulanțe, un elicopter SMURD, mașini de stingere și de descarcerare, un echipaj pentru intervenție in cazuri de riscuri chimice, radiologice, nucleare. Medicii au inceput resuscitarea victimelor.

Cel mai probabil, echipamentul de protectie a salvat-o pe femeie de temperaturile foarte scazute din bazinul cu azot lichid, folosit la racirea instalatiei de polipropiena. In bazin se ajunge si la minus 5o de grade Celsius.

Bărbatul a fost urcat in elicopter unde au continuat manevrele de resuscitare. A murit  când elicopterul SMURD a ajuns la spital.

Raportul medical legal va stabili cauza decesului. La rafinarie au ajuns si reprezentati ai  Inspectoratului Teritorial de Munca și polițisti si au fost demarate anchete pentru a stabili  ce s-a intamplat. Acuzatiile sunt grave.

Compania care detine platforma Petromidia a transmis intr-un comunicat de presa ca a deschis o investigatie interna si colaboreaza strans cu autoritatile competente pentru a lamuri cauzele tragediei.

Related Articles

Back to top button