Actualitate

Panică la școală

Panică într-o școală din Constanța! Un copil de doar 7 ani a intrat în unitatea de învățământ cu o armă cu lunetă de tip airsoft. Polițiștii constănțeni s-au deplasat la fața locului pentru a face cercetări. Chiar un cadru didactic a fost cel care a sesizat arma pe care elevul a adus-o la școală. În urma cercetărilor, oamenilor legii, tatăl minorului, posesorul de drept al armei a fost amedat cu  5.000 de lei, iar ca măsura complementară arma a fost ridicată în vederea confiscării.

Apelul la 112 a fost dat chiar de către directorul Școlii Generale nr 33 Anghel Saligny din Constanța care a sesizat faptul că un elev de doar 7 ani din unitatea de învățământ a intrat în școală cu o armă de tip airsoft.

Și Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a sesizat în urma acestei situații. Chiar un cadru didactic a fost cel care a sesizat arma pe care elevul a adus-o la școală.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), nefuncțională, de agrement și fără muniție, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004. Astfel, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, s-a aplicat sancțiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării.

Related Articles

Back to top button