Actualitate

Acțiunile polițiștilor constănțeni

Polițiștii constănțeni au desfășurat mai multe acțiuni, în urma cărora au constatat numeroase infracțiuni, inclusiv la regimul rutier. 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au identificat un bărbat, de 19 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Eliberării, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, o femeie, de 21 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Aceasta ar fi condus un autoturism, pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanța, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

Persoana a fost condusă și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mangalia – Postul de Poliție Tuzla au identificat un bărbat, de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat. În perioada 7 – 9 mai, acesta ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, o femeie, de 74 de ani, și ar fi încercat să sustragă bunuri.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

În perioada 14- 15 mai, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe D.N. 2A și D.J. 226, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 21.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 13 permise de conducere, și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și al Secției 4 Poliție Rurală Medgidia au desfășurat o acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 6.000 de lei. Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției orașului Hârșova, împreună cu specialiști de la Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat activități preventive, în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în rândul elevilor de la Liceul Teoretic ”Carsium”, Liceul Teoretic ”Ioan Cotovu” și Școala Gimnazială nr. 1 Hârșova.

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat activități de prevenire a furturilor din locuințe și a criminalității informatice, în zonele Faleză Nord, Delfinariu și Complex Unirii din municipiul Constanța, în cadrul Campaniei ”Siguranța online”.

Totodată, au desfășurat activități de instruire pe tema violenței domestice, în rândul elevilor de la Școala Postliceală ”George Emil Palade” Constanța, în cadrul Proiectului ”Bright Sky”.

Related Articles

Back to top button