Actualitate

Mină marină, la Sulina

O mină marină a fost depistată în Marea Neagră, în apropiere de localitatea Sulina. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au primit informația de la o navă comercială. Mina se afla la 7 mile marine est de localitatea Sulina, iar ulterior s-a retras în apele teritoriale ale Ucrainei. Oamenii legii au instituit o zonă de siguranță și au anunțat autoritățile naționale, dar și pe cele ucrainene.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost sesizați de către o navă comercială cu privire la faptul că, la aproximativ 7 mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră, se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine. Aceștia s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului. Cu această ocazie, au putut observa în detaliu obiectul, iar polițiștii de frontieră au constatat faptul că este o mină marină, aflată în derivă.

„Curenții marini de suprafață existenți în largul țărmului de la Sulina, au generat mișcarea minei marine spre nord, nord-vest, aspect care a condus la ieșirea acesteia din zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române și intrarea sa în apele teritoriale ale Ucrainei. Forțele Navale Române recomandă tuturor navelor care își desfășoară activitatea în proximitatea litoralului românesc să navigheze cu prudență și să întărească măsurile de observare pe timpul navigației, iar dacă descoperă un obiect plutitor de culoare neagră și cu formă sferică în derivă, să anunțe imediat autoritățile române prin canalele specifice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române, Cornel Pavel.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță și asigură securitatea perimetrală. Totodată, au fost anunțate autoritățile naționale, precum și cele ucrainene cu atribuții în domeniu. Autoritățile ucrainene au informat polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă cu privire la faptul că vor interveni pentru distrugerea minei.

Related Articles

Back to top button