Actualitate

Se oprește apa!

Joi, 18 mai, compania de apă execută lucrări în zona centrală a municipiului Constanța, în cartierul Palazu Mare, precum și în orașul Năvodari și localitatea Corbu. Astfel, timp de câteva ore bune, consumatorii din aceste zone, nu vor beneficia de apă potabilă la robinete. Abonații sunt rugați să-și asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Compania de apă execută lucrări de conectare a noilor conducte la sistemul centralizat de distribuție, astfel că joi, 18 mai, în intervalul orar 06:00 – 21:00, toți abonații din orașul Năvodari, inclusiv zona Industrială Midia, dar și cei din localitatea Corbu, nu vor beneficia de apă potabilă la robinete. Lucrările de modernizare fac parte din contractele de investiții cu finanțare europeană derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare „Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat” și „Stație tratare apă, rezervoare, gospodării de apă Năvodari, reabilitare stație de pompare Ovidiu”. În cadrul lucrărilor, se va realiza conectarea noilor conducte principale de alimentare cu apă cu diametrul de 500 mm, respectiv 450 mm la magistrala de 800 mm de pe strada Corbului.

Tot joi, 18 mai, în intervalul orar 08:00 – 18:00, vor fi afectați de lipsa apei și consumatorii din zona centrală a municipiului Constanța, perimetrul delimitat de străzile: Călărași – I. G. Duca – Avram Iancu – bulevardul Ferdinand – Mihai Viteazu – Traian – Sulmona – bulevardul Tomis – Călărași, cu punctele termice aferente. De asemenea, în același interval orar, se va furniza apă cu presiune redusă în zona Peninsulară – Piața Ovidiu, pe strada Mircea cel Bătrân (între strada Decebal și  Piața Ovidiu), precum și în perimetrul delimitat de străzile: Ion Lahovari – Artileriei – Mihai Viteazu – Topraisar – I. G. Duca – Castanilor – Ion Lahovari.

În aceeași zi, în același interval orar, 08:00 – 18:00, consumatorii din cartierul Palazu Mare, dar și Secția Clinică de Psihiatrie și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie vor fi afectați de lipsa apei.

Toți consumatorii afectați de aceste lucrări sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă. Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi.

Related Articles

Back to top button