Actualitate

Din dragoste pentru căței

Dacă doriți să adoptați un prieten blănos, loial și iubitor, trebuie să știți că în municipiul Constanța s-a deschis primul centru de adopții canine, „Norocel”. Cățeii disponibili pentru adopție gratuită vor fi aduși aici, într-un spațiu prietenos și viu colorat. Toți patrupezii sunt sănătoși, microcipați, deparazitați, sterilizați și pregătiți să-și găsească un cămin și o familie iubitoare.

Odată cu deschiderea primului centru de adopții canine, a mai fost făcut un pas pentru a aduce mai aproape constănțenii de câinii comunitari. Inițiativa a fost a municipalității, iar organizațiile Animal Society și Four Paws au venit în sprijinul patrupezilor.

„Noi suntem Animal Society și alături de partenerul nostru, Four Paws, sprijinim această inițiativă a municipalității care reprezintă o premiere pentru orașul Constanța și, probabil, și pentru România. Este primul centru de adopții pentru câini din oraș. Aici vor veni, în fiecare zi, câinii disponibili pentru adopție din Adăpostul public pentru câini bio baza. Aici, oamenii vor putea primi consiliere în privința adopției, informații despre comportamentul canin, despre câinii disponibili pentru adopție și aici se vor întocmi și toate actele necesare până la carnetul de sănătate”, a declarat Delia Darabană, ofițer de comunicare Animal Society.

„Noi, Animal Society, suntem foarte bucuroși să colaborăm cu municipalitatea. Deschiderea acestui centru marchează astăzi un moment important, deoarece adopția este unul dintre cele mai importante lucruri asupra cărora lucrăm împreună. Lucrăm la sterilizarea și castrarea câinilor din oraș, dar lucrăm și la îmbunătățirea atitudinii oamenilor asupra câinilor maidanezi din adăposturi, pentru a-i lua acasă, ca animale de companie”, a declarat Davis Clayton, CEO Animal Society.

Toți patrupezii de la centrul de adopții sunt sănătoși, microcipați, deparazitați intern și extern, sterilizați și înregistrați în Registrul de evidență al câinilor cu stăpân. Cu ocazia deschiderii primului centrul de adopții canine, a fost lansat și un proiect cu toate cabinetele veterinare.

„Vom lansa un proiect pilot împreună cu toate cabinetele veterinare din Constanța, astfel încât vom pune la dispoziție în mod gratuit, vouchere de sterilizare și toată lumea care va găsi un cățeluș pe stradă și vrea să-l sterilizeze, nu va face altceva decât să primească acest voucher gratuit, ia cățelușul, îl sterilizează, îl ține 24 de ore în cabinetul veterinar în mod gratuit. Va fi microcipat, va fi sterilizat și va fi trecut în registrul RECS, deci va avea un stăpân, într-un fel sau altul”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Centrul de adopții a prins culoare și personalitate datorită elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, iar pentru suportul acordat, au fost premiați.

Cei interesați să adopte gratuit un nou membru al familiei, sunt așteptați la centrul de adopții canine „Norocel” pe strada Răscoalei 1907, nr. 4, fostul sediu al Administrației Piețelor. Mai multe detalii puteți obține de la personalul de specialitate, la numărul de telefon 0733.045.213.

 

Related Articles

Back to top button