Educație/Cultura

“Jack și vrejul de fasole”, un spectacol plin de magie, care i-a cucerit pe copii

Un nou spectacol plin de farmesc și magie i-a ținut cu sufletul la gură pe micuții care au venit la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“. Povestea “Jack și vrejul de fasole” creionată cu multă măiestrie de regizorul Gheorghe Balint, ne poartă în lumea copilăriei, o lume unde minunile sunt posibile, pentru cei care cred în ele, așa cum este și Jack, băiețelul sărman, și care este tot timpul pus pe năzdrăvănii, dar care își asumă și riscuri, încrezându-se în onestitatea oamenilor.

Spectacolul, recomandat copiilor de la trei ani în sus, are ritm, culoare și o mare încărcătură emoțională, deoarece reușește, pe parcursul a nici o oră, să introducă publicul într-un univers aparte, în lumea magică a copilăriei. O lume unde minunile sunt posibile, pentru cei cu suflet curat, care cred în ele, așa cum este și Jack, băiețelul sărman, orfan de tată, care nu iese din cuvântul mamei, dar care își asumă și riscuri, încrezându-se în onestitatea oamenilor. Pentru că, dacă nu s-ar fi încrezut în cinstea negustorului, care   i-a oferit patru boabe de fasole fermecată, în schimbul mult-iubitei văcuțe Lolita, povestea sa nu ar mai fi fost spusă.

Ce poți face cu niște boabe de fasole fermecată? Peste noapte din ele va crește vrejul de fasole care-l duce pe Jack undeva mai sus decât norii, în țara Căpcăunilor!

Spectacolul de păpuși este o adaptare după povestea omonimă a lui Joseph Jacobs, pusă în scenă de Gheorghe Balint, scenografia semnată de Eugenia Tărășescu-Jianu, pe muzica compozitorului Ciprian Manta. Micuții abia au așteptat să-l cunoască pe Jack.

Cei mici îl pot revedea pe Jack și vineri, de la ora 10.00. Și tot vineri, de la ora 18.00, pe scena din Piața Ovidiu, într-un decor domestic, publicul de toate vârstele va avea parte de o surpriză.

“De ziua Constanței cei mici si mari vor avea parte de spectacolul ratusca cea urata, o metamorfozare a uratului in frumos”, a declarat AUREL PALADE, directorul Teatrului “Căluțul de mare” 

Duminică, de la ora 10.30, copiii vor avea întâlnire cu Aladdin și lampa lui fermecată.

Related Articles

Back to top button