Actualitate

Spectacolul „Rățușca cea urâtă”, pe scena din Piața Ovidiu

Cu ocazia evenimentului „ZILELE CONSTANȚEI 2023” organizat de Primăria Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” prezintă VINERI, 19 mai 2023, de la ORA 18.00, pe scena din Piața Ovidiu, spectacolul „RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ”, un spectacol dedicat copiilor începând cu vârsta de 3 ani, adaptare după H.Ch. Andersen. Regia artistică, scenariul și scenografia sunt realizate de Valentin Dobrescu. Muzica spectacolului a fost compusă de Radu Alin Macovei Moraru.

Durata spectacolului: 45 min.

In distribuție: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan

Prezentare spectacol

Într-un decor domestic, plin de candoare, o ogradă cu rățuște, găini, gâște, gâscani, curcani, micuții vor descoperi una din cele mai frumoase povești ale lui Hans Christian Andersen și îl vor însoți pe micul boboc de lebădă, clocit de o rață în drumul său către adevărata sa identitate. Micul bobocel este complet atipic față de ceilalți boboci de rață, toți râd de el și „rățușca diferită” este alungată.

„- Of!! De ce oi fi eu așa urât?

De ce nu sunt și eu așa ca ceilalți? Mac!! Și ce voce am!! Mac! E groasă.

Ceilalți pui piuie așa frumos…. iar eu…. mac! Cum să nu-i sperii pe toți cu așa glas?…Mac!Mac!!”

Alături de aceste personaje, copiii le vor întâlni pe Rața-mamă, pe Țața, vor dansa în ritmul unei muzici vesele și antrenante, îl  vor descoperi pe motanul „cosmopolit” Timotei, pe dulăii fioroși, vor învăța generozitatea de la pescarul cel milos pentru ca, în final, să învețe, alături de micuțul boboc de lebădă, o pildă extrem de folositoare: uneori aparențele pot înșela.

Accesul la spectacol este gratuit!

Related Articles

Back to top button