Actualitate

Taxa de la Fetești, scoasă de la 1 iunie

Taxa de pod de la Feteşti va fi suspendată în mod sigur de la 1 iunie pe o perioadă cât mai scurtă, până când se vor termina lucrările de reabilitare a podului, pe braţul Borcea, a declarat, ministrul Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, decizia va trebui luată de Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ce se va întruni zilele următoare.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis că un termen realist pentru suspendarea texei de pod de la Fetești ar fi 1 iunie. În zilele următoare se așteaptă întrunirea consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar oficialul a declarat că speră ca cei care au în lucru reabilitarea podului să termine cât mai repede.

Sorin Grindeanu spunea săptămâna trecută că a cerut suspendarea taxei de pod în perioada lucrărilor de reparaţii, care vor continua și pe perioada verii. A doua zi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis că plata taxei pentru trecerea podului de la Feteşti este în continuare obligatorie, iar momentul în care se va renunţa la aceasta va fi anunţat din timp. În concluzie, până pe 1 iunie, taxa de pod de la Feteşti este obligatorie, iar șoferii trebuie să o achite, altfel vor fi amendați.

Lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea de pe Autostrada Soarelui vor continua și în perioada sezonului estival, conform ministrului Transporturilor. Acestea au reînceput în luna februarie a acestui an, motiv pentru care calea II de circulaţie, sensul Constanţa – Bucureşti, a fost închisă traficului. Printre lucrările principale ce vor fi executate se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal și refacere trotuar. Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate sunt executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu a suferit niciun fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.

Related Articles

Back to top button