Actualitate

În căutarea unui loc de muncă

Zeci de cetățeni ucraineni stabiliți pe litoral, au o nouă oportunitate de angajare. Odată cu începerea sezonului estival, companiile de pe litoral caută să angajeze personal sezonier, iar pentru ca cetățenii ucraineni să poată duce o viață normală, târgul de joburi este dedicat lor.

Cetățenii ucraineni stabiliți la malul mării sunt dornici să ocupe locuri de muncă disponibile pe plan local, astfel că a fost organizat un nou târg de joburi dedicat lor. Și pentru că există o criză a forței de muncă, organizatorii au decis să deschidă și un birou specializat la care firmele pot apela pentru a angaja personal din rândurile cetățenilor ucraineni.

„În spiritul Asociației Firmelor Constănțene încercăm să găsim soluții pentru criza forței de muncă. Astăzi, împreună cu Centrul pentru Resurse Civice, am organizat cea de-a doua ediție a Comunion, târgul de joburi pentru refugiați și astăzi, în special, pentru ucraineni, pentru companiile din horeca sau economii adiacente. Începând de luni, săptămâna viitoare. Vom avea un birou permanent, 8 ore pe zi, dedicat identificării muncitorilor calificați specializat pentru firmele constănțene care au mare nevoie de performanță în muncă”, a declarat Ciprian Lepădatu, organizator.

Pe întreg parcursul zilei, cetățenii ucraineni s-au putut întâlni cu reprezentanți ai firmelor de pe litoral, pentru a li se oferi detalii despre ofertele disponibile. Companiile de pe litoral prezente la târgul de joburi caută să angajeze personal sezonier în diferite domenii.

„Ne-am așteptat să găsim o oportunitate aici pentru a ne completa echipa de lucru pentru sezonul acesta, am avut câteva discuții, se pare că suntem pe drumul cel bun. Avem nevoie pentru sezonul acesta de ajutor de bucătar, bucătari, pizzar și pe la curățenie, la vase”, a declarat Dan Cruceru, angajator.

Este al doilea târg de joburi cu firme constănțene pentru persoanele din Ucraina organizat anul acesta, la malul mării.

Related Articles

Back to top button