Social/Economic

Nu aruncați gunoaiele la întâmplare! Riscați amenzi

Expunem în continuare un fenomen ce pare că nu are rezolvare nici cu vorba bună, nici cu sancțiunile aplicate de polițiștii locali constănțeni – depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public. În urma verificărilor efectuate în ultimele zile de polițiștii locali, s-au aplicat 210 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 119 mii de lei.

Curățenia din oraș reprezintă o carte de vizită nu doar pentru administrație, ci și pentru fiecare dintre noi. Numai că unii dintre constănțeni uită că este și responsabilitatea lor să păstreze orașul curat și să nu arunce deșeurile la întâmplare pe spațiul public, obicei devenit se pare un fenomen în ultima vreme. Și nici măcar sancțiunile aplicate de polițiștii locali nu pare să-i sperie pe unii dintre locuitorii urbei. Dar oamenii legii își continua misiunea.

În ultimele zile, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. În urma verificărilor s-au aplicat 210 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 119.150 lei.

Printre abaterile constatate menționăm: pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale sau substanțe, depozitarea sau abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel sau pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale.

Totodată, polițiștii locali au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.

Iar autoritățile revin de fiecare data cu același mesaj: pentru a evita încalcarea normelor legale trebuie să acționați în mod responsabil și să gestionați în mod corespunzator deșeurile. Totodată, constănțeni sunt rugați să semnaleze în continuare orice fapte antisociale la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Related Articles

Back to top button