Educație/Cultura

Festivalul de Folclor pentru tineri interpreţi „Dor de Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii

Au demonstrat nu doar că au voce și talent, ci că iubesc folclorul, portul și tradițiile fiecărui colțișor de țară. Vorbim despre tinerii soliști care și-au dat concursul pe scena Casei de Cultură din Cumpăna, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de Cânt Românesc”. Trofeul a plecat anul acesta la Buzău, prin Flavia-Maria Cochirleanu care a reprezentat în concurs zona etnografică Muntenia.

Și anul acesta, copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani din toate colțurile țării au ținut să demonstreze că sunt talentați, că iubesc folclorul și tradițiile și că merită să urce pe scena celui mai cunoscut festival concurs organizat la Cumpăna, „Dor de Cânt Românesc”, ajuns anul acesta la cea de-a XVI-a ediție. După o preselecție riguroasă și-au dat concursul pe scena Casei de Cultură, în fața unui juriu extrem de exigent și profesionist, 39 de soliști. Trofeul acestei ediții a fost câștigat de Flavia Maria Cochirleanu, din județul Buzău. Aceasta a demonstrat tuturor că rețeta succesului are la bază talent, multă muncă, pasiune reală pentru folclorul autentic și nu în ultimul rând perseverență! La ediția de anul trecut, interpreta obținuse Premiul I, așa că a revenit mult mai convingătoare la Cumpăna, pentru Marele Premiu.

Festivalul concurs a fost structurat pe trei secțiuni de vârstă, 6-9 ani, Secțiunea II – 10-12 ani, Secțiunea III – 14-18 ani. Juriul a fost impresionat încă o dată de performanța tinerilor interpreți.

În cele două zile de festival au cântat în recital interpreți consacrați precum Maria Ghinea, Robert Târnăveanu, Fetele din Botoșani, Narcisa Băleanu și Bianca Ștefania Luzinschi. Acompaniamentul orchestral de înaltă ținută a fost realizat de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ”BRÂULEȚUL” al Centrul Cultural „Teodor T. Buradaˮ Constanța sub bagheta maestrului dirijor Cristian OBREJAN.

Related Articles

Back to top button