Actualitate

Școala outdoor „PHOENIX”

La Constanța a fost inaugurată o școală outdoor pentru copii cu dizabilități. Aici au posibilitatea de a interacționa într-un spațiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce creează o experiență inedită și relaxantă. Proiectul este susținut de campania „Music for Autism”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța, iar la inaugurare au fost prezenți membrii trupelor Cargo și Phoenix.

Școala outdoor „Phoenix” a fost inaugurată la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța. Este o școală concepută special pentru copii cu dizabilități, unde aceștia au posibilitatea de a interacționa într-un spațiu natural, terapeutic.

„Este o școală în care demersul didactic se desfășoară afară, într-un mediu nonformal, într-un decor de poveste, zic eu, un loc în care se stimulează toate cele 5 simțuri și dincolo de transmiterea de cunoștințe, copiii învață jucându-se într-un mediu mai aproape de poveste decât de școala obișnuită, tradițională. De ce Phoenix? Pentru că denumirea Phoenix are o conotație aparte. Phoenix este o pasăre care renaște de fiecare dată, care se reinventează și care are o longevitate de invidiat”, a declarat Nicoleta Ristea, directorul Centrului de Educație Incluzivă „Albatros”.

Proiectul este susținut de campania „Music for Autism”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța.

„Nu am ales, exact cum spunea și doamna director, școala outdoor „Phoenix” din întâmplare. Toți am avut momente cu suișuri și coborâșuri, dar important este să ne ridicăm, să renaștem și să ne continuăm drumul. Doresc ca acest simbol, pasărea Phoenix, să dea speranță colegilor mei, elevilor și părinților acestora”, a declarat Veronica Neguțu, Music for Autism.

„Nu pot decât să mă bucur pentru ceea ce se întâmplă astăzi. Nu putem decât să susținem acest demers și sper să putem susține și de acum înainte”, a declarat Oana Martin, Director Executiv Direcția de Dezvoltare Județeană.

La inaugrarea școlii outdoor au participat ambasadorii campaniei Music for Autism, membrii trupei Cargo, dar și membrii trupei Phoenix care au sprijinit campania.

„Suntem aici, așa cum am spus, onorați să participăm la acest eveniment și scopul nostru este, deci, de a încuraja tineretul și de a-i da aripi”, a declarat Nicolae Covaci, liderul trupei Phoenix.

„Ne hrănim și noi cu speranță, până la urmă, și sper ca în viitor să vedem mult mai multe orașe care iau modelul ăsta și să se dezvolte o comunitate frumoasă care să ajute real copii ăștia frumoși”, a declarat Adrian Igrișan, vocalistul trupei Cargo.

Elevii talentați ai Constanței s-au alăturat campaniei Music for Autism și au pictat locul în culori vii, oferindu-i personalitate.

„Am venit acolo cu un grup de elevi inimoși care s-au ocupat și cred că într-o săptămână și un pic au reușit să dea o nouă față acestei clădiri pe care o vedeți dumneavoastră în spate și care se integrează în această grădină senzorială”, a declarat Anca Dragomir, director Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

Școala outdoor „Phoenix” este un spațiu plin de plante aromatice, o alee terapeutică pe care copiii pot umbla desculți, structurată cu mai multe tipuri de suprafeţe: pietriş, rumeguș, piatră de râu, nisip, scoarţă de copac. Contactul cu textura aleii creează o stare de relaxare, de echilibru interior.

 

 

Related Articles

Back to top button