Actualitate

Vești importante din județul Constanța

Consiliul Județean a supus dezbaterii proiectul de aprobare a participării judeţului Constanţa, în calitate de membru fondator, la înfiinţarea Asociaţiei ,,Organizaţia de Management al Destinaţiei, Judeţul Constanţa”

Proiectul de hotărâre privind aprobarea participării Judeţului Constanţa, în calitate de membru fondator, la înfiinţarea Asociaţiei “Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţul Constanţa” a fost supus astăzi dezbaterii publice. Alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, la eveniment au fost prezenți, în calitate de membri fondatori ai OMD, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța și ai CCINA, precum și alți factori implicați în promovarea turistică a județului Constanța.
“Importanța creării unei entități integrate pentru gestionarea dezvoltării turismului și a serviciilor în județul nostru este crucială. Această asociație înseamnă organizare și eficiență, necesitând o cooperare deschisă între autoritățile locale, mediul de afaceri și societatea civilă. Oferă oportunități reale pentru a dezvolta și pune în valoare potențialul turistic, elementele patrimoniale care definesc județul Constanța și absolut tot ceea ce are mai bun de oferit această regiune.
Se întrevăd perspective favorabile pentru județul nostru și am încredere că odată cu definitivarea tuturor aspectelor legale ce țin de înființarea acestei structuri asociative, în cel mai scurt timp ni se vor alătura și OMD-urile locale, aflate în curs de înființare și avizare, dar și alte entități care pot și își doresc să contribuie la promovarea județului Constanța, ca destinație turistică. Acest OMD trebuie să devină funcțional și să își atingă obiectivul pentru care a fost creat. Modul în care îl constituim în prezent și statutul după care va opera sunt elemente definitorii pentru buna funcționare a acestei structuri” a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Primaria municipiului Constanța continuă lucrările de reabilitare a carosabilul pe bulevardul Mamaia

Lucrările de reabilitare a carosabilului continuă săptămâna aceasta pe bulevardul Mamaia, tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Pescărie și intersecția cu strada Zorelelor și strada Soveja, pe sensul de mers dinspre stațiunea Delfinariu spre Stațiunea Mamaia.
Echipele SC Confort Urban SRL vor interveni cu utilaje pentru frezarea stratului de uzură și asfaltare. Pentru a reduce disconfortul produs de prezența utilajelor și a nu se crea blocaje în trafic pe timpul zilei, lucrările se vor desfășura noaptea. Se va decoperta stratul de asfalt și se va așterne unul nou, după ce au fost reabilitate trotuarele, s-au înlocuit bordurile, au fost montate pavele moderne, s-au construit casete pentru spații verzi în care au fost plantați arbori și a fost reconfigurat scuarul median cu spațiu verde.
,,Pentru buna desfășurare a lucrărilor, circulația autovehiculelor va fi restricționată parțial începând din noaptea aceasta până sâmbătă, 27 mai, în intervalul orar 21:00-05:00. Autovehiculele care vor circula dinspre Delfinariu spre Mamaia, se vor deplasa pe o singură bandă de mers, acolo unde intervin utilajele de frezare a carosabilului. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil,” au transmis reprezentanții primăriei municipiului Constanța.

Lucrările de reabilitare a Castrului Roman din Ovidiu sunt aproape de final

,,În curând vom inaugura cel mai important obiectiv istoric al Orașului nostru. Istoria e o listă de surprize. Ne poate doar pregăti să fim surprinși din nou,’’ au anunțat reprezentanții primăriei Ovidiu.
Primăria oraşului Ovidiu a realizat proiectul „Sit arheologic Ovidiu- conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului Roman” în urma unei finanţări europene de aproximativ 3 milioane de euro. Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 : „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1. “Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale” iar durata anunțată a proiectului a fost de 73 de luni.
Situl arheologic este amplasat pe malul Lacului Siutghiol, fost golf al Mării Negre, în apropierea ,,Insulei lui Ovidiu’’, pe o suprafață totală de 7120 mp.
Proiectul și-a propus realizarea unei investiții locale prin punerea în valoare a unui sit înscris în lista monumentelor istorice de valoare.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă punerea în valoare și reconstituirea parțială și punerea în valoare în vederea înscrierii în circuitul cultural – turistic al județului Constanța, a unei zone geografice atractivă, cu o vastă încărcătură istorică determinată de existența monumentelor de arhitectură și a siturilor arheologice din perioada romană.
Pe termen lung, aceasta inițiativa, asociata investițiilor sustenabile în turism și cultura, va permite de potențialul turistic și patrimoniul cultural al orașului Ovidiu – obiectiv de interes regional în identificarea și consolidarea identității proprii.
Acest sit roman are o valoare științifică, dar și turistică.

Primăria Mangalia anunța schimbări în traficul din municipiu 

Pentru fluidizarea traficului, primăria municipiului Mangalia înştiinţează conducătorii auto de pe raza localităţii că strada Horia, Cloșca și Crișan a devenit arteră rutieră cu prioritate, în raport cu celelalte străzi adiacente, cuprinse între străzile Matei Basarab și Gral Dragalina, dar și la intersecția străzilor General Vârtejanu cu Horia, Cloșca și Crișan și Avram Iancu. În acest sens, au fost montate noi indicatoare rutiere și vor fi marcate trecerile de pietoni, conform cu actualele norme de circulație rutieră. Autoritățile locale fac apel la înțelegerea conducătorilor auto și îi îndeamnă să fie vigilenți și să urmărească indicatoarele nou montate. ,,Strada din cartierul de case, alături de străzile 1 Mai și Petre Ispirescu, face parte dintr-un proiect european, care se referă la modernizarea străzilor și aleilor pietonale în deplină siguranță și confort în municipiul Mangalia, dar și la amenajarea unei zone pietonale și piste de biciclete, pe faleza din stațiunea Cap-Aurora,’’ au anunțat reprezentanții primăriei municipiului Mangalia.

Related Articles

Back to top button