Sport/Life

Campionii României la fotbal, ovaționați pe străzile Constanței

Un oraș întreg este la picioarele regelui. Gheorghe Hagi s-a încoronat în fața constanțenilor. Este campionul României, alaturi de echipa fanion de la malul mării. Seara trecută, Farul a fost sarbătorită în centrul vechi iar jucătorii au înălțat trofeul în fața suporterilor care i-au aplaudat și ovaționat la scena deschisă. Farul Constanța a învins-o pe FCSB în penultima etapă și și-a asigurat titlul de campioană.

Echipa lui Gheorghe Hagi a plecat de la stadionul Farul într-un autobuz supraetajat și a traversat orașul până în Piaţa Ovidiu. Pe tot parcursul drumului, autocarul a fost urmat de suporteri. În centrul istoric, jucătorii au fost asteptați de peste 5 mii de oameni care cu mic cu mare, au umplut piaţa şi străzile din zonă cu câteva ore bune înainte de sosirea echipei.

Sărbătoarea a început cu imnul Farului, interpretat de trupa 3 Sud Est, iar apoi jucătorii au urcat pe scenă cu trofeul. A fost momentul în care s-a declansat nebunia. Oamenii au ovaționat numele celei mai iubite echipe, Farul dar și numele lui Denis Alibec.

Pe scena au urcat în uralele suporterilor Gheorghe Hagi alături de soție și fiica sa Kira, dar și președintele Gheorghe Popescu.

“Deznodământul a fost în urma unui meci incredibil. Am reușit fiind conduși cu 2 la 0 să întoarcem scorul la 3 la 2. Noi știam că avem o echipă valoroasă din punct de vedere sportiv și au această mentalitate să întoarcă scorul. E o victorie meritată, am condus întreg sezonul”, a declarat GHEORGHE POPESCU, președinte Farul Constanța.

Apoi, rând pe rând, staful tehnic și mai apoi fiecare jucător în parte a fost chemat în față pentru a primi aplauzele care li se cuveneau pentru perfomanța obținută.

“Suntem foarte bucurăși vă dați seama, cu atât de multă lume alături de noi. Și sperăm ca pe viitor să îi facem mereu fericiți. + Cu totii am muncit, fiecare și-a făcut treaba pe postul lui. S a vazut că suntem o familie și de aceea am ieșit campioni”, a declarat DENIS ALIBEC, atacant Farul Constanța 

“Este ceva incredibil toată lumea a ieșit în stradă, suntem mândrii că i-am făcut fericiți și se pot bucura alături de noi”,  a declarat CARLO CASAP, mijlocaș Farul Constanța

“Știam că suntem foarte puternici acasă și cu un oraș ca acesta suntem de zece ori mai puterniciȚ, a declarat ANDREI ARTEAN, mijlocaș Farul Constanța 

Farul Constanţa a reuşit duminică seară o performanţa istorică. A caștigat primul titlul de campioană a României din istorie. Constănţenii au învins-o pe rivala FCSB cu scorul de 3-2.

Related Articles

Back to top button