Actualitate

Domeniul public, eliberat de mașinile abandonate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule aflate pe domeniul public vor fi ridicate.

Astfel, începând cu data de 24 mai, polițiștii locali vor ridica 29 de vehicule din care 8 fără stăpân și 21 abandonate pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor. Actul administrativ a fost semnat ca urmare a actiunilor tematice derulate în acest sens, în perioada 01.03.2023-30.04.2023, de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 222 de somații, conform normelor legale în vigoare.

Pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Reprezentanții primăriei municipiului Constanța fac apel cetățenilor, în cazul în care au cunoștință despre existența unor astfel de autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să semnaleze aceste aspecte la numerele de telefon: 0241.484205 și 0341.922-Dispecerat direcția generală poliția locală sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro

Related Articles

Back to top button