Actualitate

Inaugurare de locuințe protejate și centru de zi pentru persoane adulte în localitatea Chirnogeni

Consiliul Județean Constanța, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, a inaugurat astăzi, Locuințele Protejate și Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din localitatea Chirnogeni, județul Constanța.

“În strategia de dezvoltare a județului Constanța, un capitol important este asistența socială și protecția copilului. Obiectivul principal este dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități din centrele rezidențiale vechi și înființarea serviciilor alternative pentru îngrijirea și integrarea lor. Astăzi, am inaugurat patru noi Locuințe Protejate și un Centru de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități în Chirnogeni. Aceste facilități vor îmbunătăți viața a 40 de persoane adulte cu dizabilități, transferate dintr-un centru existent. Continuăm eforturile pentru a atinge standardele europene și pentru a oferi sprijinul necesar acestor persoane. Scopul nostru este să consolidăm proiectele și să alocăm bugete pentru dezinstituționalizare în întreg județul Constanța. Rămân alături de toți cei aflați în slujba acestei misiuni dificile, care necesită o doză suplimentară de empatie și foarte multă responsabilitate. Sunt dedicat îndeplinirii acestor angajamente.” – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Alături de președintele CJC, Mihai Lupu, la inaugurare au fost prezenți, Petre Enciu, vicepreședinte al CJC, Gabriel Monea, administrator public al județului Constanța, Carmen Răducu, director general al DGASPC, Mihai Tomescu, președintele Autoritatății Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, precum și alte oficialități.

Related Articles

Back to top button