Administratie

Hakerii atacă din nou! Site-ul Consiliului Județean Constanța a fost spart

Șoc pentru reprezentanții Consiliului Județean Constanța. Site-ul instituției a fost spart de hakeri, în urma unor atacuri constante derulate în ultima perioadă. În prezent, experții IT depun eforturi pentru a identifica sursa sau cauza exactă a breșei de securitate care a dus la compromiterea paginii web.

Cei care au vrut să acceseze site-ul Consiliului Județean Constanța au avut parte de o surpriză neplăcută. Le-a fost practic imposibil să facă acest lucru pentru că pagina fusese atacată de hakeri. Reprezentanții instituției au confirmat că în urma atacurilor constante din ultima perioadă, site-ul Consiliului Județean Constanta a cedat.

“În prezent, experții IT depun eforturi pentru a identifica sursa sau cauza exactă a breșei de securitate care a dus la compromiterea site-ului +  Consiliul Judetean Constanta acordă o atenție sporită securității cibernetice și ia măsuri preventive pentru a proteja site-ul și infrastructura sa digitală înpotriva atacurilor”, a declarat MARIAN CIOACĂ, purtător de cuvânt CJ Constanța.

În acest moment, echipa de specialiști IT depune toate eforturile pentru a remedia problemele și a asigura o protecție mai puternică împotriva atacurilor viitoare. Se pare că hakeri si-au făcut un obicei din a sparge site-urile insituțiilor publice din România. În urmă cu doi ani, l-au spart pe cel al Consiliului Județean Cluj. Aceștia au cerut 100 de dolari în bitcoin, pentru a nu face publică baza de date și fișierele siteului, care au fost criptate. Iar anul acesta, la inceputul lunii mai, site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri, care au lăsat și un mesaj la adresa sistemului de învățământ, iar pagina ISU Buzau a avut aceeași soartă.

Related Articles

Back to top button