Actualitate

Proiecte implementate în județul Constanța

1 Iunie, Ziua copiilor sărbătorită la Constanța

Pe 1 Iunie, plaja Reyna se va transforma într-un tărâm de poveste: surprize, concursuri, jocuri, ateliere de creație, mascote, baloane, personaje de poveste. Nimic nu va lipsi. E ziua copiilor și merită tot ce e mai bun.
Programul zilei de 1 Iunie pe plaja Reyna va fi următorul:
11:00-20:00 – Ateliere recreative pentru copii: pictură cu nisip colorat, modelaj lut, pictură de ceramică, tatuaje, atelier de slime.
Ora 14:00 – Canotaj maritim: copiii se vor bucura de activități sportive maritime. Ora 16:00 – programare și robotică Mindhub: Copiii între 6 și 11 ani vor controla cele mai nostime personaje și simpaticii roboței Dash.
17:00-19:30 – CHILDREN’S DAY PARTY: invitați speciali: Minnie și Mickey Mouse, cadouri surpriză, jocuri amuzante, activități speciale Ora 20:30 – Film în aer liber: SING 2.  Intrarea este liberă.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Constanța.

Administrația locală din Techirghiol a obținut finanțare pentru ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar, Liceul Teoretic Emil Racoviță”

Cu o valoare de peste 1 milion de lei, proiectul este finanțat prin PNRR și are ca scop continuarea investițiilor în educație la nivelul orașului Techirghiol, prin dotarea cu echipamente și mobilier pentru noul spațiu de clasă.
Prin acest proiect Liceul Teoretic „Emil Racoviță” va fi dotat cu următoarele echipamente: o tablă interactivă de min. 65 inch + suport; un laptop sau sistem all-in-one; un sistem de sunet; o cameră videoconferință; o imprimantă multifuncțională; un scanner documente portabil; alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.
Vor mai fi achiziționate microfoane ambientale pentru fiecare sală de clasă, aparate de fotografiat (digital) pentru copiii din învățământul preșcolar și ochelari pentru realitate virtuală – set de 4 căști pentru fiecare clasă din ciclul de învățământ gimnazial.
Tot prin acest proiect va fi dotat complet și laboratorul de informatică cu: Laptop; Sistem sunet; Multifuncțională color; Cameră videoconferință; alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate  la nivelul fiecărei unități de învățământ, utilizate în scop didactic și care să asigure  desfășurarea optimă a procesului educațional.
,,Toate aceste noi investiții vin să completeze tot ceea ce s-a realizat până în prezent pentru a putea oferi elevilor din Techirghiol cele mai bune condiții de studiu,” a transmis Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Locuitorii din Eforie invitați să se implice la deciziile cu privire la proiectele care vor fi dezvoltate în următorii ani în oraș 

Orașul Eforie are în derulare elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă. Administrația locală face apel la locuitorii orașului să își exprime opinia prin completarea chestionarului:
,,Opinia dumneavoastră, exprimată prin răspunsurile la întrebările din chestionar, poate influența deciziile cu privire la proiectele care vor fi dezvoltate în următorii ani în Orașul Eforie, motiv pentru care vă rugăm să completați acest chestionar,” au transmis reprezentanții Primăriei orașului Eforie.

Consiliul Județean Constanța intenționează să achiziționeze microbuze școlare ecologice, cu finanțare prin PNRR 

Consilierii județeni sunt convocați în ședință ordinară în data de 30 mai 2023. Pe ordinea de zi se regăsesc 22 de proiecte de hotarare, printre care și proiectul care vizează „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța” și a cheltuielilor aferente.
Valoarea totală a proiectului este de 30.172.560 lei, fără TVA, respectiv 6.097.560,97 de euro, alocare financiară maximă stabilită prin Ghidul Solicitantului.
Proiectul urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 15 – Educație, Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar. Investiția 10: dezvoltarea rețelei de școli verzi, apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”.
Obiectivul acestui proiect vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, prin achiziționarea de microbuze școlare ,,verzi “, ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.
Astfel se dorește crearea unei infrastructuri moderne pentru elevii unităților de învățământ preuniversitar eligibile din județul Constanța.
Depunerea proiectului se poate face după adoptarea formei finale a Ghidului solicitantului.

Municipalitatea face apel la cetățeni să nu distrugă  spațiul verde 

Îngrijirea orașului, la fel ca și menținerea unui spațiu verde de calitate implică un efort comun atât din partea municipalității cât și a cetățenilor. Atâta timp cât spațiile verzi vor fi distruse, orașul nostru va fi afectat din punct de vedere estetic, dar și financiar.
,,Încă de la începutul primăverii, la scurt timp după ce au fost plantate, foarte multe flori au fost furate sau distruse. Zona Teatrului de Vară „Soveja“, parcul Tomis II, Piața Ovidiu sau parcul Oleg Danovski sunt doar câteva exemple de zone din care au fost smulse florile din pământ.
Responsabilii de întreținerea spațiilor verzi înlocuiesc plantele sustrase și plantează în continuare pentru înfrumusețarea orașului, dar avem nevoie și de sprijinul cetățenilor. Vă rugăm să nu asistați impasibili la actele de vandalism, să protejați spațiul verde, arborii, arbuștii și plantele,” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Related Articles

Back to top button