Actualitate

Ziua Eroilor, la Năvodari

Ziua Eroilor a fost sărbătorită și la Năvodari. Elevii năvodăreni, sub îndrumarea profesorilor și alături de administrația locală au adus un omagiu eroilor neamului românesc ce s-au jertfit pe câmpurile de luptă. La noi în țară s-a stabilit printr-un decret-lege ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului.

Ziua a început cu intonarea Imnului de stat. Toți cei prezenți au făcut liniște preț de câteva minute și au ascultat plini de emoție vocea Denisei Lucan ce a răsunat în tot orașul. A urmat, bineînțeles, imnul Dobrogei interpretat de Iulian Bratu. Evenimentul a fost ocazia perfectă pentru ca toți năvodărenii să aducă un omagiu eroilor neamului nostru ce s-au sacrificat pe câmpurile de luptă.

„Ca în fiecare an, Școala Gimnazială „George Enescu” organizează, celebrează acest moment prin dăruirea și talentul elevilor acestei școli, în amintirea celor care s-au jertfit, în amintirea eroilor neamului nostru, mai mult sau mai puțin cunoscuți care și-au dat viața pentru libertate, pentru dreptate, pentru pace, pentru a avea o țară liberă, independentă și prosperă. Este al 14-lea an consecutiv de când ne mândrim cu acest lucru”, a declarat Iuliana Sandu, profesor Școala Gimnazială „George Enescu” Năvodari.

Prezenți la eveniment au fost și reprezentanți ai primăriei orașului Năvodari, dar și ai Consiliului Local Năvodari.

„Istoria noastră, atât de zbuciumată este așezată pe multe sacrificii de vieți omenești. Se spune că un popor care nu-și cunoaște trecutul și istoria este un popor pierdut. Într-o lume atât de grăbită, așa cum este societatea de astăzi, haideți să ne oprim pentru câteva clipe atenția și să privim către istoria plină de fapte mărețe ale eroilor adevărați care au știut să lupte pentru interesul țării și al urmașilor lor. Eroii neamului sunt memoria vie a istoriei noastre”, a declarat Costel Dumitrașcu, viceprimar Năvodari.

A urmat, apoi, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din centrul orașului Năvodari. Elevii școlilor din Năvodari au pregătit și numeroase momente artistice pentru a-i comemora, așa cum se cuvine, pe eroii neamului nostru.

În România, s-a stabilit printr-un decret-lege ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului.

 

 

 

Related Articles

Back to top button