Actualitate

O nouă zi, o nouă captură de sturion

O nouă captură de sturion, fără documente legale, descoperită de polițiștii de frontieră tulceni în portbagajul unui autoturism. În total, 32 de kilograme de sturion din specia cegă, în stare vie a fost redat mediului natural, iar mașina în care a fost descoperit, în valoare de 4.500 lei, plus 90 metri de plase din fir textil în valoare de 1.500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră sunt cu ochii în patru și continuă acțiunile de control pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Și nu puțini sunt cei care nu respectă legea. Este și cazul unui cetățean român în vârstă de 22 de ani, oprit de poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, în zona localității Grindu. În autoturismul pe care îl conducea tânărul și în care se aflau alte două persoane, polițiștii au depistat, în portbagaj, 32 de kilograme de sturion, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, fără documente legale.

Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanelor depistate, iar autoturismul în valoare de 4.500 lei și 90 metri de plase din fir textil în valoare de 1.500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Captura vine la doar câteva zile după ce alte șapte exemplare de sturion, din specia păstrugă, au fost descoperite de polițiștii de frontieră la aproximativ 2 kilometri în larg, în plasele din două ambarcațiuni. Peștele a fost redat mediului natural, iar plasele tip ohane și multifilament, confiscate.

Related Articles

Back to top button