Actualitate

Arbori mutilați, amendă de 50.000 lei aplicată de Garda de Mediu Constanța

Firma care efectuează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu a fost amendată de Garda de Mediu Constanța, cu suma de 50.000 de lei, deoarece 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă intre Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței. 52 de arbori, in special tei, au fost afectați, susține Garda de Mediu.

Comisarii Gărzii de Mediu au realizat verificări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, cu privire la modul în care se desfășoară lucrările de reabilitare dispuse de Primăria Constanța. Verificările au fost realizate pe 24 mai, iar comisarii au descoperit că aproximativ 60% dintre arborii de pe marginea șoselei au fost distruși din cauza săpăturilor! Prin urmare, societatea care realizează lucrările pentru Primăria Constanța a fost amendată cu 50.000 de lei.

În urma verificărilor, s-a constatat ca nu s-au respectat masurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea si protectia plantatiei realizata de-a lungul caii de comunicatie, pe ambele sensuri de circulatie. Aproximativ 60% din numarul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsa intre Casa de Cultura si Trocadero prezinta urme de vatamare a radacinilor si a scoartei. 52 de arbori, in special tei, au fost afectati pe parcursul unor lucrari realizate in cadrul proiectului de imbunatatire a mobilitatii urbane in Municipiul Constanta.

Astfel de controale vor continua și în perioada următoare.

Related Articles

Back to top button