Actualitate

Maratonul de educație antreprenorială a ajuns la Tulcea

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat marți, 30 mai, la  Maratonul de Educație Antreprenorială, desfășurat la Teatru „Jean Bart” din municipiu, cu începere de la ora 12.00. Evenimentul a fost organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județran Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, în cadrul acestuia fiind prezenți exponenți la vârf ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori din liceele tulcene.

Salut și felicit acest proiect inedit, un element de noutate pentru sistemul educațional tulcean. Merită toată considerația noastră acest maraton antreprenorial și nu este de mirare că a fost inițiat, gândit și implementat de CONAF. Înainte de a fi femei de afaceri, antreprenoasrele CONAF sunt mame; și cine se gândește cel mai mult la copil și la binele acestuia, dacă nu mama?! Așa că mamele noastre de succes au conceput acest proiect pentru a ajuta tinerii tulceni în dezvoltarea și construirea unui viitor sigur și promițător. Dragi liceeni, sunteți o generație norocoasă, care primește aceste sfaturi și învățături antreprenoriale de pe băncile liceului. Generația mea a furat aceste aptitudini de la părinții noștri, pionieri ai afacerilor după 1990, care au fost nevoiți să facă antreprenoriat bazându-se doar pe fler și îndrăzneală. Felicit, de asemenea, și Banca Transilvania, o bancă cu capital românesc, principalul sponsor al evenimentului, care a ales să investească in viitorul tinerilor tulceni. Consiliul Județean Tulcea rămâne același partener deschis și cooperant în toate inițiativele ce țin de dezvoltarea județului și mai ales a tinerilor, care înseamnă ziua de mâine, cu alte cuvinte, viitorul nostru, al tuturor”, a declarat, cu acest prilej, reprezentantul conducerii Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.

De menționt că, în cadrul acestui amplu proiect, s-a desfășurat un concurs de planuri de afaceri la au participat echipe de elevi din patru licee tulcene, care au prezentat planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Au fost punctate ideile de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei  precum și modalitatea de prezentare în fața juriului. În urma centralizării proiectelor, tinerii tulceni s-au dovedit a fi adevărați vizionari ai antreprenoriatului, cu idei de afaceri foarte bine definite și perfect raliate la cerințele pieței actuale.

Related Articles

Back to top button