Actualitate

În minivacanță, jandarmii vor fi la datorie

În perioada 01 – 05 iunie, pe timpul minivacanței de 1 Iunie și Rusalii, peste 100 jandarmi din cadrul Grupării Mobile TOMIS Constanța se vor afla zilnic la datorie.

Astfel, pe linia menținerii ordinii publice, împreună cu colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmii se vor asigura că cei care doresc să petreacă momente de neuitat în stațiunile Năvodari, Mamaia, Costinești, Vama Veche sau în municipiul Constanța vor fi în siguranță.

De asemenea, pe perioada minivacanței jandarmii vor fi prezenți și alături de lucrătorii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pe plajele protejate, dar și împreună cu colegii din cadrul Gărzii de Coastă Constanța în zona punctelor de trecere a frontierei de stat și nu numai.

Totodată, în data de 1 iunie, peste 50 de jandarmi vor fi la datorie pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului sportiv – cultural intitulat „În curând, din nou acasă”, care se va desfășura pe stadionul Gheorghe Hagi, situat pe str. Primăverii din municipiul Constanța.

Pentru ca această minivacanță să devină una de neuitat, jandarmii recomandă cetățenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:

  • Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele;
  • Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera;
  • Nu faceți baie în mare pe timpul nopții;
  • Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de jandarmi sau să apelaţi numărul unic de urgenţă „112” .

 

Related Articles

Back to top button