Educație/Cultura

În lumea copilăriei, la teatru

Zi specială pentru copiii din centele de plasament constănțene. Micuții au pășit în lumea poveștilor, alături de păpuși și actorii care au dat viață personajelor lui Creangă, din spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului”. Fata babei era slută, leneşă, ţâfnoasă şi rea la inimă, iar cea a moşneagului era frumoasă, harnică, ascultătoare şi bună la inimă. Ce se întâmplă cu acestea și prin ce aventuri trec, aflați venind la Teatrul de Copii şi Tineret „Căluţul de mare”.

Așa începe spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului”, povestea copilăriei fiecăruia dintre noi, scrisă de Ion Creangă. Aventurile prin care trec personajele sunt dezvăluite spectatorilor de toate vârstele într-o manieră plină de umor și culoare, de actorii Teatrului de Copii şi Tineret „Căluţul de mare”. De Ziua Internațională a Copilului, micuții din centele de plasament constănțene au fost invitații speciali ai teatrului și au urmărit povestea cu sufletul la gură.

Fata babei era slută, leneşă, ţâfnoasă şi rea la inimă, iar cea a moşneagului era frumoasă, harnică, ascultătoare şi bună la inimă. Cele două surori pleacă fiecare pe drumul spre maturizare și în calea lor se vor întâlni cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne. Vor avea probe lesne de trecut pentru cei harnici, dar dificile pentru cei leneși.

Regia şi scenariul spectacolului poartă amprenta lui Daniel Stanciu, scenografia este semnată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica de Dan Bălan. Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei şi zece ani şi durează 55 de minute. Reprezentanţii instituţiei de cultură susţin că originalitatea cu care s-a transpus în scenă binecunoscuta şi îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezenţa actorului lângă păpuşa personaj, dăruiesc spectacolului un plus de interes în vizionarea lui.

“Toate spectacolele noastre sunt cu învățăminte, pentru părinți și pentru copii mai ales + special avem copii din centrele de plasament, pentru că lor le-am oferit această șansă să vadă un spectacol la noi la sediu”, a declarat AUREL PALADE, director Teatrul „Căluţul de mare” 

Și actorii teatrului și-au amintit, cu ocazia zilei copilului, de poveștile care    le-au fermecat copilăria.

“Mie imi plac povestile fratilor Grimm, dar si povestile lui Creanga, o poveste romaneasca care mi-a placut foarte mult a fost Tinerete fara batranete si viata fara de moarte si de pe plan international Mica Sirena, Alladin, acestea m-au facut sa vizez cu ochii deschisi”, a declarat GRAȚIAN PRISĂCARIU, actor.

Actorii constănțeni se pregătesc intens pentru o nouă premiere ce va avea loc la început de iulie, spectacolul Pinocchio.

Related Articles

Back to top button